Fotbal intern

Pacientul englez? Jordan Mustoe a avut ligamentele rupte la gleznă și va fi supus unui control medical amănunțit!

01.01.2019 | 21:52
Pacientul englez Jordan Mustoe a avut ligamentele rupte la glezna si va fi supus unui control medical amanuntit

Mircea Rednic încearcă să întărească lotul lui Dinamo și primul nume din 2019 la capitolul achiziții ar trebui să fie un apărător englez de 27 de ani. FANATIK a aflat că Jordan Mustoe a avut ligamentele rupte la gleznă în 2017 și va fi supus unor teste medicale riguroase pentru a se evita un nou caz Tade!

Atacantul francez de 32 de ani a semnat cu Dinamo, fără să i se efectueze toate controalele necesare, iar apoi i s-a descoperit o afecțiune la menisc, pentru care a și fost operat în Turcia! Ulterior, lui Tade i s-a propus rezilierea acordului cu Dinamo. Dacă va trece cu brio vizita medicală, Mustoe va semna până în vara lui 2020.

Jordan Mustoe a avut ligamentele rupte la gleznă! Accidentare stupidă și șase luni pe tușă!

Postul de fundaș stânga este unul cu mari probleme pentru Dinamo. Cum Sergiu Popovici și Vlad Olteanu nu au dat randamentul scontat, iar Corbu a fost o soluție de compromis, fiind un fotbalist de picior drept, Mircea Rednic caută soluții prin aducerea unor noi jucători. Situația lui Aliji, care a semnat cu Dinamo, după care s-a accidentat și a plecat în Elveția la recuperare, este în continuare incertă.

Acum, Rednic a ajuns la un acord verbal cu Jordan Mustoe, un apărător stânga englez. Acesta este liber de contract, după ce i-a expirat acordul cu formația finlandeză SJK Seinajoki, și a primit o ofertă de la Dinamo pentru un an și jumătate cu un salariu de 6.000 de euro pe lună. FANATIK a aflat că englezul va semna doar după ce va trece un control medical amănunțit.

Vezi aici imagini cu Jordan Mustoe. Cum joacă englezul. VIDEO

Asta pentru că în 2017, după despărțirea de Westerlo, el a avut o ruptură a ligamentelor la gleznă și a fost nevoit să stea pe bară șase luni! Fotbalistul s-a accidentat în timp ce aleargă pe stradă, la fel de stupid precum o făcuse un alt fundaș străin venit la Dinamo în acest sezon, Teddy Mezague.

Jordan Mustoe Westerlo
Jordan Mustoe a jucat în Belgia la Westerlo, iar Mircea Rednic a primit referințe bune despre acesta

Perioada de recuperare a trecut și Mustoe a semnat în Finlanda, dar oficialii lui Dinamo nu mai sunt dispuși să riște absolut deloc. Cazul lui Gregory Tade îi bântuie pe aceștia, după ce francezul a suferit o ruptură de menisc. Dinamoviștii nu au știut de problema medicală, ascunsă de Tade, deși președintele David, după ce vârful s-a operat și a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului, încerca să sugereze că situația a fost tot timpul sub control.

A câștigat FA Cup cu Wigan Athletic și a fost remarcat de Roberto Martinez

Jordan Mustoe ar putea reprezenta o super-afacere pentru Dinamo, dacă testele medicale vor demonstra că este apt pentru fotbalul de performanță și nu este doar un…pacient englez. Asta pentru că Mustoe are în spate o carieră destul de interesantă, care ar fi putut fi una la nivel de Premier League cu puțin noroc.

În 2013, apărătorul a câștigat trofeul Cupei Angliei (FA Cup) în tricoul formației Wigan Athletic, pentru care era legitimat din 2011. Mustoe a jucat două meciuri în parcursul fenomenal al celor de la Wigan din acel sezon de cupă, cu Bournemouth și Macclesfield.

Jordan_Mustoe Wigan
Jordan Mustoe a câștigat FA Cup cu Wigan Athletic, sub comanda lui Roberto Martinez, actualul selecționer al Belgiei

Wigan era antrenată la acea vreme de Roberto Martinez, actualul selecționer al Belgiei și unul dintre antrenorii doriți de Florentino Perez la Real Madrid. Din păcate pentru el, Mustoe nu a prins nici un meci în campionat pentru Wigan, fiind împrumutat către echipe din divizii inferioare.

În 2015, fundașul a decis să părăsească Albionul și a plecat în Belgia. El a fost în probe patru zile la formația Westerlo, care a decis să îl păstreze și i-a oferit un contract pentru două sezoane. Până în vara lui 2017, când s-a și accidentat grav la gleznă.