News

Pacientul zero de pe litoral, lanț de nereguli! Adolescenta a fentat sistemul cu ajutorul tatălui

07.08.2020 | 12:25
Pacientul zero de pe litoral lant de nereguli Adolescenta a fentat sistemul cu ajutorul tatalui
ADVERTISEMENT

Pacientul zero de pe litoral a creat un adevărat lanț de nereguli! Adolescenta din Vasluia creat un adevărat focar de coronavirus are parte de un tratament preferențial.

Vă readucem aminte că aceasta a plecat la mare fără să mai aștepte rezultatul testului COVID-19. A participat la o petrecere de majorat unde nu a anunțat pe nimeni.

ADVERTISEMENT

De altfel, toți cei 31 de tineri au ajuns pe litoral, în trei grupuri, în jurul datei de 1 august. Cu o zi înainte, pe 31 iulie, fata, fiica unui ambulanţier din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, a fost transportată de tatăl său la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Vaslui.

Lanț de nereguli pentru pacientul zero de pe litoral

Aceasta prezenta simptome de răceală. Medicii n-au ezitat și au recoltat probe și pentru testul COVID-19, dar adolescenta nu a părut prea încântată de idee.

ADVERTISEMENT

Deşi nu a primit rezultatele testului, a reuşit să-şi convingă părinţii să o lase alături de prieteni la mare. Doar că, la câteva zile distanță, familia a fost înştiinţată că fata a fost confirmată cu COVID-19.

A urmat o întreagă nebunie – fiind contact direct al unui pacient COVID-19, tatăl adolescentei ar fi trebuit carantinat la domiciliu, alături de ceilalţi contacţi direcţi din familie, pe durata de incubaţie specifică bolii.

ADVERTISEMENT

Ușor de spus, imposibil de făcut. Acesta și-a luat ambulanța și a plecat la la Costineşti după fată. Deplasarea a efectuat-o folosind foaia de parcurs a altui coleg care fusese de serviciu în ziua respectivă.

Mai mult de atât, deplasarea Vaslui-Costineşti şi retur a fost făcut fără un cadru medical însoţitor, aşa cum este procedura în mod curent, ci doar de tatăl-ambulanţier.

ADVERTISEMENT

După ce și-a luat fata, bărbatul s-a întors la Vaslui. Nu s-a dus direct la spital, ci și-a transportat odrasla acasă. Interesant este că potrivit Contractului Colectiv de Muncă, angajaţii Serviciului de Ambulanţă pot beneficia, la cerere, de un transport gratuit pentru un membru al familiei, transport interjudeţean sau judeţean ce nu reprezintă urgenţă medicală.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT