Fotbal international

Paco Alcacer a depășit recordul lui Ionel Ganea. Ce performanță a reușit atacantul Borussiei Dortmund. Video

19.12.2018 | 19:12
Paco Alcacer a depasit recordul lui Ionel Ganea Ce performanta a reusit atacantul Borussiei Dortmund Video

Paco Alcacer a marcat al zecelea gol în acest sezon pentru Borussia Dortmund din postura de rezervă. Reușita atacantului spaniol a venit în partida pierdută de Dortmund pe terenul celor de la Dusseldorf, scor 1-2, în runda cu numărul 16 din Bundesliga. Alcacer a depășit recordul deținut de Ionel Ganea, care a marcat 9 goluri din postura de rezervă pe vremea când juca la VfB Stuttgart.

Dortmund a avut o deplasare dificilă la Dusseldorf, echipă care a reușit să deschidă scorul prin Lukebakio în minutul 22, din pasa lui Stoger. 1-0 a fost scorul la pauză, iar în repriza secundă gazdele au mai marcat o dată prin Zimmer în minutul 56, din pasa lui Usami. Paco Alcacer a fost trimis în teren în minutul 60 în locul lui Delaney, iar atacantul spaniol a marcat pentru Dortmund în minutul 81. Piszczek a pătruns în careu pe partea dreaptă și a centrat înainte ca mingea să părăsească spațiul de joc, iar Alcacer a reluat cu capul în poartă de pe linia de 6 metri.

Paco Alcacer a depășit recordul lui Ionel Ganea

Prin reușita din partida Dusseldorf – Borussia Dortmund, Paco Alcacer a ajuns la 10 meciuri marcate în acest sezon din postura de rezervă. Spaniolul de 25 de ani a reușit astfel să depășească recordul lui Ionel Ganea, care a marcat de 9 ori din postura de rezervă pe vremea când juca la VfB Stuttgart.

Ionel Ganea a fost transferat de la Rapid București la VfB Stuttgart în vara anului 1999, în schimbul sumei de 1,75 de milioane de euro. Ganea a plecat la Bursaspor în 2003 din postura de jucător liber de contract. Fostul atacant român a jucat în 136 de partide pentru gruparea germană, pentru care a reușit să marcheze 47 de goluri și să dea 15 pase decisive. Ganea a mai jucat la Universitatea Craiova, Sănătatea Cluj, Politehnica Timișoara, Dinamo București și Wolverhampton (în total 227 de partide, 74 de goluri). La naționala României are 45 de meciuri și 19 goluri.

Tags: