Fotbal intern

Pactul dintre Mirel Rădoi și Gigi Becali. “Nu ştia cum să mă facă să plec!” Ce jucător de la FCSB a fugit din vestiar

24.10.2018 | 07:40
Pactul dintre Mirel Radoi si Gigi Becali Nu stia cum sa ma faca sa plec Ce jucator de la FCSB a fugit din vestiar
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a dezvăluit ce pact a avut cu Gigi Becali în perioada când a antrenat-o pe FCSB, dar şi motivul pentru care a decis să îşi rupă contractul cu gruparea “roş-albastră”. Actualul selecţioner al echipei naţionale a României U21 este de părere că orice antrenor a făcut un compromis pe parcursul carierei.

După ce a vorbit despre înţelegerea pe care o avea cu Gigi Becali şi a explicat că i-a cerut latifundiarului din Pipera să nu îi critice pe jucătorii săi, Mirel Rădoi a dezvăluit şi un episod care a avut loc în vestiarul FCSB-ului. Selecţionerul echipei naţionale a României susţine că Guilherme Sitya, fostul fundaş brazilian al vicecampioanei României, n-a mai rezistat să fie criticat de către patronul FCSB-ului şi a plecat din vestiar în timpul discursului lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Ce pact a avut Mirel Rădoi cu Gigi Becali

“Nu cred că e vreun antrenor care să nu fi făcut niciun compromis. Că e mic sau mare e altceva. Important e să nu afecteze activitatea la echipă. Uite, înaintea ultimului meu meci ca antrenor la Steaua, i-a zis lui Gigi Becali să-și caute alt om, că eu plec indiferent de rezultat. Motivul? Făcusem un pact cu el: să nu îmi critice jucătorii. Să îmi spună mie ce are. Analizând acum, realizez că el nu știa cum să facă astfel încât eu să plec de la echipă. Pentru că înaintea acelui meci mi-a zis că vrea să vină să-i încurajeze pe băieți. A vorbit frumos 15 minute, apoi imediat a trecut la 5 minute furtunoase în care l-a făcut praf pe Guilherme. Jucătorul n-a mai suportat și a ieșit din vestiar!”, a zis Mirel Rădoi la gsp.

Mirel Rădoi, Dumitru Dumitriu şi Nicolae Dică au colaborat la FCSB
Dumitru Dumitriu, Mirel Rădoi şi Nicolae Dică în timpul unui meci jucat de FCSB pe “Arena Naţională”

În vârstă de 37 de ani, Mirel Rădoi a antrenat-o pe FCSB în 2015. A fost numit director sportiv, iar în acte antrenor principal a fost trecut Massimo Pedrazzini. În acea perioadă, Mirel Rădoi nu avea diplomă de bacalaureat şi nu a avut dreptul să se prezinte la cursurile şcolii de antrenor. Fostul internaţional român a stat pe banca “roş-albaştrilor” în 13 meciuri, dintre care a câştigat doar 3.

ADVERTISEMENT
Tags: