Sport

Pactul Gigi Becali – Mihai Rotaru nu e afectat de transferul lui Dawa la FCSB. De ce a renunțat Craiova la fundaș. Exclusiv

Gigi Becali a reușit să-l transfere pe Joyskim Dawa în ciuda faptului că Mihai Rotaru pusese primul ochii pe camerunez. FANATIK a aflat că pactul dintre cei doi patroni nu este în pericol.
18.06.2022 | 16:50
Pactul Gigi Becali  Mihai Rotaru nu e afectat de transferul lui Dawa la FCSB De ce a renuntat Craiova la fundas Exclusiv
Gigi Becali a reușit să-l transfere pe Joyskim Dawa în ciuda faptului că Mihai Rotaru pusese primul ochii pe camerunez, dar FANATIK a aflat că pactul dintre cei doi patroni nu este în pericol. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că fundașul central va juca din sezonul viitor la FCSB.

Transferul lui Dawa la FCSB nu pune în pericol pactul dintre Mihai Rotaru și Gigi Becali

Gigi Becali și Mihai Rotaru au un pact prin care cei doi nu intervin unul peste celălalt în cazul unui transfer, dar finanțatorul FCSB-ului a trecut peste această înțelegere și l-a luat pe Dawa de la Botoșani. Însă, din informațiile FANATIK, acordul dintre ei nu este afectat de această mutare.

ADVERTISEMENT

Deși fundașul camerunez a fost dorit în Bănie la un moment dat, FANATIK a aflat că patronul Universității Craiova nu este deloc supărat pe omologul său deoarece renunțase de ceva vreme la ideea de a-l transfera pe Joyskim Dawa.

Varianta aducerii jucătorului de la Botoșani a picat pentru că noul antrenor al oltenilor, Laszlo Balint, are deja în lot doi fundași centrali de picior drept, pe Paul Papp și Valerică Găman, iar un al treilea ar fi creat mai degrabă probleme.

ADVERTISEMENT

În schimb, FANATIK a aflat că Universitatea Craiova se află în căutarea unui fundaș central de picior stâng după despărțirea de Marius Constantin, care a fost cedat la FC Argeș. Pe lângă Papp și Găman, oltenii mai au în lot doi apărători centrali, Vladimir Screciu, care poate juca și la închidere, și Antoine Conte, care însă ar putea părăsi gruparea din Bănie.

De ce l-a luat Becali pe Dawa

La începutul lunii iunie, Gigi Becali anunța pactul de neagresiune pe piața transferurilor pe care îl are cu Mihai Rotaru și dezvăluia că Universitatea Craiova îi vrea pe Joyskim Dawa de la FC Botoșani și Alexandru Ișfan de la FC Argeș.

ADVERTISEMENT

După ce l-a semnat pe internaționalul camerunez, finanțatorul FCSB a explicat că s-a băgat peste olteni, deoarece jucătorul ar fi fost foarte aproape de a ajunge la CFR Cluj și nu a dorit ca echipa campioană să se întărească.

Joyskim Dawa a evoluat în 31 de partide pentru FC Botoșani, în ultima ediția în Casa Pariurilor Liga 1, și a marcat 4 goluri. Internaționalul camerunez a fost adus gratis de FC Botoșani în vara trecută de la formația letonă Valmiera FC.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul camerunez este unul dintre remarcații lui Ilie Dumitrescu, acesta propunându-l pentru transfer marilor echipe din campionatul României: ”Eu le dau un sfat tuturor celor care caută un fundaș central, acest Dawa. Nu știu cât costă, dar să se uite la el. Ar fi bun la orice echipă de top, aici includ și Craiova, și FCSB. Chiar și Petrescu l-a remarcat”.


  • (P) Cota BETANO pentru Vllaznia – Universitatea Craiova: 1,78 este cota pentru „2 solist și sub 5,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT