News

Pădurarul găsit mort în Iași a fost ucis de un minor! Tânărul s-a supărat că nu l-a lăsat să fure lemne din Ocolul Silvic

15.09.2019 | 14:30
Pădurar din Iaşi găsit mort în pădure. Sursa foto: oltalert.ro

Pădurarul găsit mort în Iași a fost ucis de un minor! Incidentul s-a petrecut mai exact în localitatea Sirețel, acolo unde bărbatul lucra de mai bine de 20 de ani. Principalul suspect a fost reținut de polițiști. El se numește Neculai G. și are doar 17 ani. Tânărul este acuzat acum că i-a luat viața pădurarului Radu Gorcioaia, în vârstă de 50 de ani. Acesta avea în grijă pădurea din Șirețel și s-a dus să vadă ce se întâmplă acolo după ce a auzit zgomotul unei drujbe.

Pădurarul găsit mort în Iași a fost ucis de un minor!

Din păcate, decizia luată avea să-l coste viața. Bărbatul a fost omorât în bătaie de hoții de lemne pe care îi prinsese în fapt. Polițiștii au informații că tânărul Neculai G. a fost ajutat de doi complici, dar aceștia n-au fost prinși deocamdată. Pădurarul a fost găsit mort, în mașină, și prezenta mai multe urme de lovituri la cap. Primarul a fost primul care le-a spus oamenilor legii că este foarte posibil să fie vorba de o crimă.

Poliţiştii au fost alertaţii prin apel unic de urgenţă 112, de un bărbat din localitatea ieşeană Sireţel. Acesta le-a transmis dispecerilor că la marginea pădurii, într-o maşină este un bărbat decedat. „Oamenii care erau acolo ajunşi au zis că e lovit la cap, că are o mână ruptă şi e lovit şi undeva la spate. Toată lumea spune că e omorât. Ar fi avut o alercaţie cu cineva care fura lemne noaptea trecută”, a declarat primarul comunei Sireţel, Gheorghe Ancuţa.

Pădurarul găsit mort în Iași a fost ucis de un minor! Pădurar mort
Pădurar din Iaşi găsit mort în pădure. Sursa foto: expressdebanat.ro

Tânărul s-a supărat că nu l-a lăsat să fure lemne din Ocolul Silvic

Romsilva a dat un comunicat în care precizează că în apropierea locului unde a fost găsit decedat angajatul au fost identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat.„Este o zi tristă pentru toți colegii noștri din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, transmit condoleanțe rudelor și apropiaților pădurarului și vă asigur că întreg corpul silvic este alături de aceștia”, a transmis directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Vă readucem aminte că în ultimii cinci ani, în întreaga țară s-au înregistrat nu mai puțin de 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

 

 

 

Tags: