Life

Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis. Turiștii se îngrămădesc pentru a se bucura de o experiență unică

Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis atrage turiștii ca un magnet. O mulțime de oameni vin aici pentru a avea parte de o experiență inedită.
20.05.2024 | 07:01
Padurea din Romania care sa transformat intrun loc de vis Turistii se ingramadesc pentru a se bucura de o experienta unica
Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis este des vizitată în această perioadă. Atât turiști români, cât și străini, vor să se bucure de o experiență inedită și fac tot posibilul să ajungă aici.

Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis

Odată cu încălzirea vremii, multe locuri din România au devenit de-a dreptul incredibile. Natura oferă un adevărat spectacol, astfel că doar cei mai norocoși îl pot vedea și se pot bucura de el cu adevărat.

ADVERTISEMENT

Exemplu este chiar ce se întâmplă într-o pădure din România. Aceasta s-a transformat într-un loc de vis, iar turiștii fac tot posibilul să ajungă aici. Inclusiv oameni de peste hotare au vrut să se bucure de o experiență inedită.

Este vorba despre pădurea de sălcii din mijlocul Dunării. Aceasta se află chiar în dreptul orașului Galați. De la distanță se vede precum o limbă verde de nisip. Sălciile însă completează perfect cadrul. Acestea au crescut în înălțime, iar peisajul îți taie răsuflarea.

ADVERTISEMENT

Și se pare că o mare parte dintre turiști au auzit de ceea ce se întâmplă în acest loc din România. Astfel, aceștia au ajuns în zonă pentru a admira totul de la distanță, dar și pentru a face o plimbare pe Dunăre.

Turiștii se îngrămădesc pentru a se bucura de o experiență unică

„Suntem exact în mijlocul Dunării. Am venit de la Insula Cailor și intrăm exact în pădurea de sălcii din mijlocul Dunării. E foarte înaltă salcia aici pe insulă, foarte multe rațe sălbatice. Avem la bord și un grup de italieni”, susține într-o filmare Viorel Ionuţ Gagu, un tânăr gălăţean care a renunţat la uniforma de poliţist ca să se dedice pasiunii sale pentru călătoriile pe Dunăre.

ADVERTISEMENT

Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis este de culoare verde aprins. Se vede de pe Faleza Dunării, iar nu puțini sunt cei care sunt cu adevărat surprinși de ce se poate întâmpla acolo.

În urmă cu 100 de ani, pe insulă erau doar copaci. Lucrurile s-au schimbat între timp, astfel că locul s-a transformat în unul cu adevărat incredibil. Iar acest lucru pare să confirme faptul că aici există un ecosistem bogat.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că limba de nisip a fost vizibilă pentru prima oară în urmă cu aproape 20 de ani, mai exact în 2003. La acea vreme, România a fost lovită din plin de o secetă care a afectat și debitul Dunării. În timp, lucrurile au evoluat.

Deși la acea vreme insula nu era atât de mare, fiind doar un banc de nisip, ulterior, aceasta s-a făcut din ce în ce mai mare. În fiecare an, insula s-a extins, astfel că acum măsoară în jur de doi kilometri lungime.

ADVERTISEMENT