Pâinea care te satură repede și previne creșterea nivelului de zahăr din sânge. Este o alternativă la cea albă și la produsele de patiserie. Nutriționiștii o recomandă pentru că ajută la menținerea greutății și a unei tensiuni normale.
Pâinea care oferă repede senzație de sațietate și previne creșterea zahărului din sânge. O înlocuiește pe cea albă și alimentele de patiserie. Produsul este unul dintre cele de bază, care nu lipsește din nicio gospodărie.
Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că pâinea albă poate avea efecte negative asupra organismului, motiv pentru care trebuie să fie consumată în cantități mici sau eliminată complet din obiceiurile alimentare.
Din fericire, are un substitut foarte bun, care se găsește pe rafturile tuturor magazinelor, și anume pâinea integrală. Aceasta este realizată numai din cereale integrale, printre care se numără secara, ovăzul și orzul.
În plus, nutriționiștii spun că este bogată în fibre și ajută oamenii să se simtă sătui mai mult timp. Mai mult, are în compoziția sa fibre care încetinesc absorbția carbohidraților, aspect care previne creșterile rapide ale nivelurilor de zahăr din sânge.
Pâinea integrală, din punct de vedere nutrițional, este bogată în fibre, vitamine din complexul B, magneziu și antioxidanți. Alimentul contribuie la menținerea sănătății digestive și a unui nivel echilibrat de energie.
Un alt beneficiu important este legat de carbohidrații complecși din compoziția sa, care sunt ideali pentru o alimentație echilibrată. De asemenea, acești carbohidrați sunt buni pentru că previn bolile de inimă și diabetul.
Mai mult, experții transmit că un consum regulat de cereale integrale, inclusiv pâine integrală, este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare. Studiile arată că fibrele, vitaminele și mineralele din cerealele integrale pot reduce nivelul colesterolului LDL (”rău”).
Totodată, cercetările au demonstrat că pot îmbunătăți sănătatea inimii prin menținerea elasticității arteriale. Pâinea integrală furnizează energie de lungă durată și contribuie la controlul greutății, oferind o senzație de sațietate de lungă durată.
Pentru că are minerale esențiale, cum ar fi magneziu și fosfor, pâinea integrală joacă un rol major în sănătatea oaselor, contribuind la prevenirea osteoporozei. Produsul este bun și pentru susținerea sistemului nervos.
În altă ordine de idei, acest aliment poate fi recunoscut datorită culorii sale brune, cu mici particule de tărâțe. Mirosul este ușor dulceag și pământiu, specific cerealelor integrale, în timp ce crusta e crocantă și miezul pufos.