News

Se întâmplă în Pakistan! Un bolnav mintal a fost ucis cu pietre de zeci de oameni care îl acuzau de blasfemie

Se întâmplă în Pakistan! Un bolnav mintal a fost ucis cu pietre de zeci de oameni care îl acuzau de blasfemie. Bărbatul a fost acuzat că a ars pagini din Coran
13.02.2022 | 16:53
Se intampla in Pakistan Un bolnav mintal a fost ucis cu pietre de zeci de oameni care il acuzau de blasfemie
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, un bărbat a fost linşat într-o localitate din centrul Pakistanului.

Zeci de oameni au sărit împotriva acestuia și l-au acuzat că a ars pagini din Coran. Mai multe persoane au fost arestate în urma incidentului.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în Pakistan!

Nu a durat mult până când premierul Imran Khan a solicitat să se ia măsuri împotriva mulţumii şi a poliţiştilor care nu au intervenit.

De remarcat că oamenii legii sunt și ei puși la zid pentru că au stat şi au privit întreaga grozăvie. Un purtător de cuvânt al guvernului a precizat că 60 de oameni suspectaţi în implicare în linşaj au fost arestaţi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alţi suspecţi urmează să fie identificaţi din imaginile filmate de sătenii din localitatea Tulamba și cu toții vor ajunge în spatele gratiilor.

Concret, o mulțime furioasă s-a strâns la o moschee după ce fiul liderului spiritual local a anunţat că a văzut un bărbat care ardea pagini din Coran.

ADVERTISEMENT

Informația a fost oferită jurnaliștilor de către Munawar Hussain, reprezentant al poliţiei.

În momentul în care au sosit poliţiştii, bărbatul era inconştient, legat de un copac, a mai explicat Hussain, care a ținut să transmit că mulţimea a atacat apoi poliţia.

Hussain a spus că bărbatul linşat, Muhammad Mushtaq, avea aproximativ 50 de ani şi părea să aibă probleme psihice.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în districtul Khanewal din provincia Punjab. De remarcat că blasfemia este un subiect sensibil în Pakistan şi cei acuzaţi pot devin ţinta grupurilor extremiste de justiţiari musulmani.

De-a lungul timpului, cei acuzaţi de blasfemie au fost împuşcaţi, arşi de vii sau loviţi cu bâte până la moarte.

ADVERTISEMENT
Tags: