News

Video. Tragedie uriașă în Pakistan. Cel puţin 21 de persoane au murit îngheţate în maşini, după o furtună de zăpadă

Cel puțin 21 de turiști au murit, blocați în mașinile lor în temperaturi de îngheț, în Pakistan. Tragedia s-a produs în zona unei stațiuni turistice din cauza unei furtuni de zăpadă.
08.01.2022 | 17:46
Video Tragedie uriasa in Pakistan Cel putin 21 de persoane au murit inghetate in masini dupa o furtuna de zapada
Tragedie uriașă în Pakistan. Foto: colaj Fanatik. Sursa: Twitter
ADVERTISEMENT

Tragedie fără margini în Pakistan, unde anotimpul alb s-a transformat în cel mai întunecat coșmar. Cel puţin 21 de persoane au murit în maşinile lor din cauza frigului, după ce o furtună de zăpadă a acoperit drumurile de acces spre o populară regiune montană din Pakistan.

Peste 100.000 de vehicule cu turişti au intrat vineri în staţiunea turistică Murree, aflată la 65 de kilometri distanţă de Islamabad. Mulți dintre ei au rămas blocați în mașinile lor. Imagini cutremurătoare au fost postate astăzi pe rețele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Cel puțin 21 de persoane au murit în vehiculele lor vineri noapte”, a precizat ministrul de interne pakistanez, Sheikh Rashid Ahmed, scrie agerpres.ro.

Vacanță transformată în coșmar, în Pakistan. Cel puțin 21 de persoane au murit de frig în mașini, după o furtună de zăpadă

„Pentru prima oară în 15-20 de ani am avut un număr atât de mare de turiști care au venit în Murree, iar asta a produs o criză imensă”, a spus ministrul de interne al Pakistanului, Sheikh Rashid Ahmed.

ADVERTISEMENT

Potrivit agenţiei meteo, stratul de zăpadă măsoară aproape un metru la Murree, iar temperaturile au scăzut în cursul nopţii de vineri mult sub zero grade.

Operaţiunea de salvare continuă, în cazul în care condiţiile meteo permit acest lucru. Au fost trimise elicoptere pentru a evacua persoanele blocate încă în maşinile lor.

ADVERTISEMENT
Foto: Twitter

La fața locului se află agenţi de poliţie şi mai multe plutoane de militari care încearcă să degajeze drumurile de zăpadă.

Tragedie în Pakistan. Peste 23.000 de mașini au fost evacuate în cursul nopții precedente

Autorităţile din Pakistan au dispus închiderea drumurilor de acces spre zona turistică din Murree. Accesul este permis acum doar pentru intrarea vehiculelor care aduc pături şi provizii.

ADVERTISEMENT

Guvernul provinciei Punjab a transmis într-un comunicat că peste 23.000 de vehicule au fost evacuate din zonă în cursul nopţii de vineri.

Aflată la 65 de kilometri distanţă de Islamabad, staţiunea Murree este o destinaţie foarte populară pentru turişti în weekend, mai ales când iarna își face simțită prezența.

ADVERTISEMENT