News

Palatul de 1 miliard de euro al lui Vladimir Putin. Dezvăluirile lui Alexei Navalnîi. Foto

20.01.2021 | 15:33
Palatul de 1 miliard de euro al lui Vladimir Putin Dezvaluirile lui Alexei Navalnii Foto
Palatul lui Vladimir Putin, în valoare de 1 miliard de euro
ADVERTISEMENT

Dizidentul Alexei Navalnîi susține că Vladimir Putin ar deține un palat de 1 miliard de euro pe malul Mării Negre, cu pationar de hochei și cazino propriu.

Navalnîi susține că palatul ar fi fost construit din banii oligarhilor ruși care ar fi dependenți de Vladimir Putin, într-un dans etern al corupției din Rusia.

ADVERTISEMENT

Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, a respins cu vehemență aceste acuzații.

Vladimir Putin ar deține un palat de 1 miliard de euro

Videoclipul de aproape două ore postat pe pagina lui Navanlnîi a acumulat peste 23 de milioane de vizualizări pe YouTube. Nalvanîi îl acuză pe Vladimir Putin că ar fi adevăratul proprietar al palatului din apropiere de orașul Ghelendjik, pe malul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Ancheta publicată de fondul de luptă anticorupție (FBK) susține că Vladimir Putin a fost „recompensat” cu un palat din cauza corupției care „domnește” în Rusia.

Blogul lui Navalnîi susține că palatul de 7.000 de hectare deținut e Putin conține un pationar de hochei, un heliport, un cazino, sală de teatru și o sală de sport. Dormitorul lui Vladimir Putin ar avea 260 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Mai mult, spațiul aerian de deasupra proprietății are statul de zonă aeriană interzisă. „Este un stat în statul rus. Şi în acest stat nu există decât un singur ţar inamovibil. Putin”, cel care e acuzat că ar fi obsedat de „bogăție și lux”.

Destul de curios, palatul este în acte proprietatea FSB (Serviciul Federal de Securitate rus). Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a transmis că nu este nimic adevărat din cele susținute de Navalnîi.

ADVERTISEMENT
Palatul lui Vladimir Putin
Palatul lui Vladimir Putin
Palatul lui Vladimir Putin
Palatul lui Vladimir Putin
Sala de mese a lui Vladimir Putin
Luxul e la el acasă în palatul lui Vladimir Putin
Sală de teatru pentru Putin
Sală de teatru pentru Putin
Lux orbitor în palatul FSB-ului
Lux orbitor în palatul FSB-ului
Baia lui Vladimir Putin
Baia lui Vladimir Putin
Intrarea secretă la palat
Intrarea secretă la palat

Existența palatului ar fi fost un subiect amplu dezbătut în presa din Rusia încă din 2010, însă Navalnîi susține că deține documente care atestă faptul că Putin deține acest palat prin corupție.

Alexei Navalnîi s-a întors în Rusia după o perioadă petrecută în Germania, la recuperare după ce ar fi fost otrăvit, dar a fost arestat pe aeroportul din Moscova.

ADVERTISEMENT