News

Palatul din România care uimeşte foarte mulţi turişti străini. “Este minunat!”. Se află pe o listă de destinaţii selecte din Europa

Are forma celebrului Pala Schonbrunn, din Viena, dar este o copie miniaturală a acestuia având o dimensiune de şapte ori mai mică.
28.05.2023 | 14:39
Palatul din Romania care uimeste foarte multi turisti straini Este minunat Se afla pe o lista de destinatii selecte din Europa
Pe aici se urcă la Palatul Brukenthal din Avrig
ADVERTISEMENT

Fără a fi recunoscută la nivel european ca o țară a palatelor sau castelelor, România are totuși câteva bijuterii arhitectonice care îi impresionează chiar și pe privitorii neavizați.

Singurul loc din România inclus pe faimoasa listă a cafenelelor istorice

Cu toţii ştim despre Palatul Brukenthal de la Sibiu, dar puţini au auzit de Palatul Brukenthal din Avrig. Nu cu mult timp în urmă, acesta din urmă a primit şi el recunoaştere internaţională, prin includerea pe lista selectă a Rutei Cafenelelor Istorice.

ADVERTISEMENT

Ruta Cafenelelor Istorice este o iniţiativă a Consiliului Europei prin care sunt promovate locuri încărcate de istorie, care au un farmec aparte. Până în prezent, aproximativ 90 de cafenele din 15 ţări fac parte din această reţea culturală, iar Palatul Brukenthal este singurul loc din România care are deocamdată acest statut.

Mai exact, din martie 2023 Brukenthal Palace Cafe, restaurantul din cadrul complexului baroc de la Avrig, este parte a prestigioasei rețele europene a cafenelelor istorice. Historic Cafés Route este unul dintre cele 48 de Trasee Culturale al Consiliului Europei și a primit certificarea oficială în iunie 2022.

ADVERTISEMENT

“Imaginaţi-vă că fiecare cafenea membră are steagul Consiliului Europei, asta înseamnă că locaţia apare pe site-ul nostru, dar apare şi pe site-ul Consiliului Europei”, spune Maria Mystakidou, reprezentant Historic Cafes Route, citată de observatornews.ro.

După cum anunţă oficialii locului, cafeneaua în stil baroc o puteti vizita in interiorul palatului Brukenthal și găzduiește în mod constant diverse evenimente. Oaspeții își pot savura cafeaua în splendida grădină, în timp ce iarna se pot relaxa în spațiul interior al cafenelei.

ADVERTISEMENT

Palatul Brukenthal din Avrig a fost reședința de vară a baronului Samuel von Brukenthal și are forma Palatului Schonbrunn, din Viena, fiind proiectat de același arhitect.

Palatul transilvănean, care este situat deasupra Văii Oltului, în punctul cel mai înalt al orașului Avrig, este însă o miniatură a celui din capitala Austriei, având o dimnesiune de şapte ori mai mică decât originalul.

ADVERTISEMENT

Palatul Brukenthal din Avrig oferă şi spaţii de cazare, numărul de apartamente aflat la dispoziţia turiştilor fiind de 30. Totodată, aici se organizează nunţi şi evenimente, locul fiind foarte căutat în special în lunile de vară.

ADVERTISEMENT