Fotbal international

Palermo îl transferă pe Puşcaş pentru promovare: condiţiile oferite atacantului român

07.08.2018 | 09:11
Palermo il transfera pe Puscas pentru promovare conditiile oferite atacantului roman

Palermo, care era mare favorită la promovarea în Serie A şi sezonul trecut, îl transferă pe George Puşcaş,  pentru ca sezonul acesta să obţină revenirea în prima divizie a fotbalului italian. Atacantul român e deja prezent în capitala Siciliei şi în foarte scurt timp va semna pentru a deveni un jucător al echipei rosanero. Puşcaş a fost în permanenţă obiectivul numărul 1 pentru Palermo, care suferă la capitolul ofensiv, lucru vizibil şi în partidele susţinute în uvertura noului sezon în Cupa Italiei.

Tocmai lipsa de idei şi de eficacitate a celor din sectorul ofensiv l-au determinat pe directorul sportiv Rino Foschi să accelereze tratativele cu agenţii jucătorului, pentru ca Puşcaş să devină cât mai repede posibil , în mod oficial, jucătorul lui Palermo şi suporterii să răsufle uşuraţi că echipa şi-a găsit omul de gol de care este atâta nevoie. De altminteri, Puşcaş chiar a fost dorit în permanenţă de fanii sicilieni, care au asaltat în permanenţă paginile de socializare ale clubului cu aceeaşi întrebare, dacă mai vine sau nu Puşcaş şi când se va face transferul.

Palermo îl transferă pe Puşcaş. A fost dorit şi la Craiova şi de FCSB

Imaginea românului este foarte bună, în special după jumătatea de sezon excelentă făcută de acesta din iarnă şi până în vara acestui an în tricoul Novarei, care şi l-ar fi dorit în continuare, însă o retrogradare incredibilă în ultima etapă a pus capăt oricărei colaborări, Puşcaş nedorind să joace în a treia divizie în acest sezon. Jucătorul român s-a aflat şi în atenţia cluburilor din Liga 1 Betano, în special a celor de la Universitatea Craiova şi a lui FCSB.

Palermo îl transferă pe George Pușcaș. A jucat ultima jumătate de sezon la Novara şi a marcat 9 goluri. Jucătorul nu a mai vrut să fie împrumutat
Palermo îl transferă pe George Pușcaș. A jucat ultima jumătate de sezon la Novara şi a marcat 9 goluri

Însă tratativele dintre clubul încă patronat de unul dintre cei mai dificile personaje ca şi caracter din fotbalul italian, Maurizio Zamparini, supranumit şi devoratorul de antrenori au fost anevoioase, Palermo dorind multă vreme să bată palma cu Puşcaş pentru un contract de împrumut de la Inter, care este deţinătorul jucătorului, urmând ca abia la final de sezon, în funcţie de prestaţiile atacantului, să exercite dreptul de răscumpărare. O asemenea variantă nu a fost însă pe placul lui Puşcaş şi a agenţilor săi. Românul s-a săturat să fie mereu împrumutat, an de la an la alt club şi a anunţat că fără un contract ferm pe termen lung nu va discuta.

Merge la clubul la care patronul l-a făcut pe Mutu ţigănuş

Pretenţiile sale au fost acceptate de sicilieni, care vor plăti lui Inter suma de 3 milioane euro pentru transferul definitv. Iar jucătorului i-a fost pregătit un contract cum îşi dorea, pe cinci ani, ceea ce înseamnă că Palermo crede mult în el şi are mari aşteptări ca Puşcaş să ajute consistent la îndeplinirea obiectivului promovării. Şi românul a declarat că este încântat de perspectiva de a îmbrăca tricoul rosanero, singura sa obiecţie fiind faptul că nu mai dorea să fie împrumutat, ci să fie transferat definitiv. Va fi primul român care va lucra la clubul lui Zamparini, cel care în 2007 îl făcea pe Adi Mutu ţigănuş, după un gol marcat în tricoul Fiorentinei. 40 de antrenori a schimbat Zamparini din 2002 până în prezent. În opinia sa dacă echipa nu merge vina este exclusiv, de fiecare dată, a băncii tehnice.