Sport

Palmă pentru conducătorii lui FC U Craiova. Fotbalistul exclus din lot a înscris la Botoșani. De ce a fost reprimit Sidibe

Atacantul Sekou Sidibe, exclus din lotul FC U Craiova după meciul cu FCSB a fost reintegrat în echipă de Adrian Mutu. O gafă de amatori a fost șansa belgianului.
26.09.2021 | 20:03
Palma pentru conducatorii lui FC U Craiova Fotbalistul exclus din lot a inscris la Botosani De ce a fost reprimit Sidibe
ADVERTISEMENT

La sfârșitul săptămânii trecute FC U Craiova pierdea cu 0-1, acasă, meciul cu FCSB, iar atacantul Sekou Sibide era exclus din lotul pregătit de Adrian Mutu.

Fotbalistul a avut o reacție nervoasă în minutul 65 când a fost înlocuit. Sibide a șutat în sticlele de apă de pe marginea terenului, iar în drum spre vestiare și aruncat tricoul.

ADVERTISEMENT

L-au exclus, apoi l-au reprimit (de nevoie)

Atacantul de 20 de ani Sekou Sibide a semnat cu FC  Craiova în această vară și era considerat viitorul om de gol al oltenilor. A marcat primul gol în victoria alb-albaștrilor la Academica Clinceni, apoi a venit ruptura.

La sfârșitul săptămânii trecute era exclus din lot de președintele Marcel Pușcaș pentru gestul său de a-și arunca tricoul imediat după ce a fost înlocuit în meciul cu FCSB.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: captura Digisport

Belgianul aproape că începuse să-și caute o nouă echipă când a fost anunțat că trebuie să se prezinte din nou la antrenamentele conduse de Adrian Mutu.

Pentru că FC U Craiova a încălcat mai multe criterii din regulamentul privind lotul de jucători înregistrat la LPF, oltenii s-au văzut obligați să renunțe la patru fotbaliști străini: portarul Armin Gremsl, fundașii Mamadou Bagayako și Pedro Machado, respectiv la atacantul Hugo Vieira.

ADVERTISEMENT

Rămași fără jucători, șefii clubului patronat de familia Mititelu s-au văzut obligați de împrejurări să să-l reintegreze pe Sekou Sibide.

Din ”persona non grata”, Sibide a devenit eroul lui Adi Mutu

Antrenorul Adrian Mutu nu a părut extrem de afectat de gestul lui Sibide, după ce l-a înlocuit în disputa cu FCSB, dar a accepta decizia conducerii de a-l exclude pe atacant.

ADVERTISEMENT

Ulterior, când toată lumea a realizat că echipa este într-un deficit de jucători, belgianul a fost reprimit în lot, ba chiar a fost trimis în teren, în disputa cu FC Botoșani, din primul minut.

Sibide le-a răspuns celor care nu-l mai doreau în echipă așa cum o poate face cel mai bine un atacant. A înscris golul de 1-0 pentru FC U Craiova, în minutul 60 a meciului din nordul Moldovei.

Reușita lui Sekou Sibide nu a adus victoria echipei sale FC U Craiova care a fost egalată în prelungiri și a ajuns la șase meciuri consecutive fără succes în Liga 1 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT