Sport

România, amintiri neplăcute din meciurile cu Islanda. Nordicii ne-au învins când ne-a durut mai tare

În cele patru meciuri directe de până acum, Islanda a învins România o singură dată, pe 8 octombrie 2020, cu 2-1, la Reykjavik, oprindu-ne din drumul spre EURO.
10.11.2021 | 10:49
Romania amintiri neplacute din meciurile cu Islanda Nordicii neau invins cand nea durut mai tare
Islanda a împiedicat România să ajungă la EURO 2020
ADVERTISEMENT

Meciul de joi dintre România și Islanda va fi al cincilea dintre cele două reprezentative. Palmaresul pozitiv aparține „tricolorilor”, cu trei victorii și un eșec, golaverajul fiind 11-2. Primele două confruntări au avut loc în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1998.

Două victorii ale României cu 4-0 în fața Islandei

Ambele partide s-au terminat cu același rezultat, 4-0 în favoarea României. Primul meci a avut loc pe 9 octombrie 1996, la Reykjavík, pe stadionul Laugardalsvollur, iar victoria s-a conturat destul de greu.

ADVERTISEMENT

Gazdele au punctat primele, prin Bergsson, în minutul 20, dar acesta a marcat în propria poartă. După pauză, pentru reprezentativa României au marcat Gică Hagi (62), Gică Popescu (76) și Dan Petrescu (89).

Gică Hagi a marcat două goluri Islandei în returul de pe stadionul Steaua

Returul a avut loc pe 10 septembrie 1997, pe stadionul Steaua, cu Hagi dezcizând scorul în minutul 7. Dan Petrescu a majorat diferența în minutul 39, iar după pauză au mai marcat Gâlcă (65) și același Hagi (80), din penalty.

ADVERTISEMENT

La finalul acelor preliminarii, România avea să termine Grupa a 8-a pe primul loc, cu 9 victorii, o singură remiză (1-1, în deplasare, cu Irlanda) și niciun eșec, calificându-se la Mindialul din Franța. A fost ultima prezență a „tricolorilor” la o astfel de competiție, încheiată după meciul pierdut în fața Croației, în optimile de finală, cu 1-0.

Islanda ne-a eliminat din cursa spre EURO 2020

A treia partidă directă dintre România și Islanda a avut loc anul trecut, pe 8 octombrie. Echipa antrenată, ca și acum, de Mirel Rădoi, avea nevoie de victorie pentru a continua drumul spre EURO 2020, amânat un an din cauza pandemiei, dar s-au impus nordicii cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Meciul a avut loc la Reykjavik, golul echipei României fiind marcat de Alex Maxim, în minutul 61, din penalty, după ce Sigurdsson stabilise scorul la pauză, grație reușitelor din minutele 17 și 34.

Rădoi i-a folosit, atunci, pe Tătăruşanu – Manea, Burcă, Bălaşa, Camora – Stanciu (Cicâldău 85), Creţu, Maxim (Keşeru 80) – Deac (Iancu 46), Alibec (Puşcaş 46), Mitriţă (Hagi 46). În lotul pentru meciul de joi se mai regăsesc Manea, Burcă, Stanciu, Cicâldău, Maxim, Alibec, Pușcaș și Hagi.

ADVERTISEMENT

Am învins Islanda la Reykjavik, prin golurile lui Man și Stanciu

Islanda și România s-au întâlnit, din nou, la Reykjavik, pe 2 septembrie, în actuala campanie de calificare la CM 2022. Victoria a revenit tricolorilor cu 2-0, golurile fiind marcate de Man (47) și Stanciu (83).

Nu am realizat mare lucru, dar a fost o victorie mare, chiar și o revanșă, care contează mult la încredere, la moral și mergem încrezători la următoarea partidă. Sperăm să legăm victoriile și vedem care sunt șansele noastre pentru calificarea la mondial.

Denis Drăguș a simțit ceva la antrenamentul de ieri, Dennis Drăguș s-a accidentat azi, va trebui să găsim soluții în atac, pentru că trebuie să marcăm goluri. E important să ne refacem. Și Markovic a resimțit o stare de oboseală.

Echipa o facem în ziua jocului, după prânz. Cu titularizarea lui Rațiu nu ne-a fost greu, noi îl știm, a fost cu noi și la Jocurile Olimpice. Nu își poate ascunde emoțiile.

Titularizarea lui Dragoș Nedelcu a fost gândită pentru că are talie și schimbarea de direcție e mult mai rapidă la Dragoș decât la Răzvan Marin”, avea să declare Rădoi după meciul de la începutul lunii septembrie.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 8,00 este cota pentru „Total goluri sub (0,5)” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT