Palmaresul naționalei României cu Lituania. Am câștigat tot, mai puțin o partidă

Alin Miu   
in Echipa nationala
11/10/2018, 19:45
Palmaresul naționalei României cu Lituania. Am câștigat tot, mai puțin o partidă
Palmaresul naționalei României cu Lituania

GEORGE COPOS A PROMIS CA REVINE LA RAPID!

Cand revine in Giulesti si detalii despre mega afacerea lui Copos numai in REVISTA FANATIK din ianuarie, la toate chioscurile din tara!

România va întâlni Lituania de la ora 21:45 pentru a 12-a oară în istorie, iar palmaresul meciurilor directe le este net favorabil tricolorilor până acum. 

Am câștigat zece partide, în timp ce lituanienii s-au impus o singură dată, în celebrul 3-0 de la Cluj-Napoca, jucat în urmă cu mai bine de zece ani.

Palmaresul naționalei României cu Lituania

Pe banca tricolorilor se afla atunci Victor Pițurcă și, chiar dacă ne luam revanșa la retur, încheiam o campanie atât de slabă, încât Lituania se clasa peste noi. Acele meciuri, din campania pentru Campionatul Mondial din 2010, au fost și ultimele oficiale dintre România și Lituania.

De atunci ne-am mai întâlnit doar o singură dată într-un meci amical disputat în 2016 și câștigat de băieții noștri cu 1-0.

Chiar dacă bilanțul ne este net favorabil – 10 victorii în 11 meciuri directe – nu am avut niciodată jocuri ușoare cu Lituania, dacă ne uităm și pe golaveraj, 19-6. În ultimii 20 de ani, niciodată n-am reușit să învingem această națională la handicap.

Lituania joacă slab

Lituania este însă mai slabă ca niciodată. A învins doar Armenia, Sri Lanka și Malta în jocurile disputate în ultimii doi ani și doar una dintre aceste victorii a venit într-un meci oficial.

Atât de modest joacă Lituania în prezent, încât n-a mai bătut pe nimeni acasă în ultimii doi ani, ultimul succes datând din octombrie 2016, cu Malta.

Lituanienii au încheiat campania pentru Mondialul din 2018 pe penultimul loc în grupa de calificare, devansând doar Malta. Nu au început prea bine nici în Liga Națiunilor. Au pierdut pe teren propriu primul joc, 0-1 cu Serbia, iar apoi au fost învinși 0-2 în Muntenegru.

În comparație, România a remizat cu ambele naționale. După 0-0 neașteptat cu Muntenegru, în fața unui stadion gol, tricolorii au scos un nesperat 2-2 în Serbia, împotriva unei naționale care a participat la Mondialul din Rusia ce a avut loc în această vară.

Închide ×