Fotbal intern

Rădoi, umilit de Haaland! Palmaresul negativ al lui Mirel în meciurile cu norvegienii

11.10.2020 | 21:00
Radoi umilit de Haaland Palmaresul negativ al lui Mirel in meciurile cu norvegienii
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a trăit un adevărat coșmar împotriva echipelor norvegiene, atât ca jucător al echipei naționale, cât și ca jucător al FCSB, dar și ca antrenor.
UPDATE

, 11 octombrie, 21:09 / Naționala lui Mirel Rădoi pierde cu 4-0 la Oslo, chiar coșmarul norvegian continuă pentru selecționer: ,,Nu este doar o înfrângere. Este o umilință”, a spus Rădoi după meciul în care Haaland s-a distrat pe teren.

ADVERTISEMENT

Selecționerul României își înfruntă propriile temeri în această seară și speră să obțină prima victorie în fața naționalei Norvegiei, care ne-a oprit din drumul spre EURO 2004, cu Rădoi pe teren.

La echipa de club, Rădoi a trăit coșmarul carieri în dubla cu Rosenborg, când a fost și înger și demon: a înscris atât în poarta norvegienilor, cât și în proprie poartă.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi în preliminarii EURO 2004, doar un punct din șase cu Norvegia

Pe 12 octombrie 2002, România cu Rădoi în teren, pierdea acasă cu 1-0 în fața naționalei Norvegiei, iar EURO 2004 se depărta din ce în ce mai mult. Returul din Norvegia a compromis șansele de calificare ale naționalei, după un arbitraj scandalos al lui Lubos Michel.

Meciul din Norvegia cu siguranță a rămas în memoria lui Mirel Rădoi, dar mai ales ales a suporterilor români, care i-au trimis mesaje de amenințare arbitrului slovac Lubos Michel care a oprit România din drumul spre Campionatul European din Portugalia.

ADVERTISEMENT

La scorul de 1-0 pentru noi, Michel a acordat un penalty pentru nordici, pentru un presupus henţ al lui Chivu, deşi cel care a atins mingea cu mâna a fost John Carew, atacantul Norvegiei: ,,Cer iertare tuturor românilor pentru acea decizie, a fost cea mai mare greşeală a mea în fotbal. Am încercat apoi să uit acea partidă, dar pur şi simplu nu am putut!”, și-a turnar cenușă în cap Michel.

Urmează cel mai mare coșmar din cariera lui Mirel Rădoi: dubla cu Rosenborg

În 2005, Steaua întâlnea în drumul spre Liga Campionilor pe campioana Norvegiei, Rosenborg, iar „roș-albaștrii”, care îl aveau căpitan pe Mirel Rădoi, porneau ca favoriți pentru calificarea în grupe.

ADVERTISEMENT

La București, a fost un meci pe care Steaua l-a avut în mânâ și pe care ar fi trebuit să îl câștige după ce au dominat copios. Chiar și așa, românii plecau favoriți în returul din Norvegia.

Acesta s-a transformat, însă, în cea mai neagră zi din cariera de fotbalist a lui Mirel Rădoi, după ce a greșit la toate cele trei goluri ale norvegienilor, iar Steaua lui Protasov rata inexplicabil o calificare facilă în grupele Ligii Campionilor, după 9 ani de la ultima participare în grupe.

Mirel Rădoi: ,,Cel mai mare coșmar din cariera mea a fost meciul cu Rosenborg, nu cel de la Middlesbrough”

Returul de la Trondheim avea să îi marcheze cariera de jucător a lui Mirel Rădoi, după ce a avut un meci de coșmar: norvegienii deschid scorul după ce căpitanul Stelei pierde un duel aerian, iar în minutul 57 urmează o altă greșeală imensă de marcaj, iar Rădoi îl scapă de această dată pe Odegaard, care marchează din 6 metri.

În minutul 60, scorul ia proporții după un autogol al lui Mirel Rădoi, iar Rosenborg conducea cu un incredibil 3-0! În minutul 74, Rădoi își mai spală din păcate și înscrie pentru 1-3, peste numai două minute Victoraș Iacob înscria și el, dar scorul nu au mai putut fi întors.

Blestemul lui Mirel Rădoi continuă și ca antrenor al FCSB, la exact 10 ani de la meciul de coșmar de la Trondheim

Ca antrenor al FCSB, Mirel Rădoi întâlnește din nou Rosenborg, de această dată în play-off-ul Europa League, dar norvegienii erau o umbră a echipei care îi eliminau pe roș-albaștri în 2005.

Semnele rele au apărut încă dinaintea meciurilor, iar Rădoi nu putea să stea pe bancă, deoarece nu avea licența Pro, ba chiar este amendat de UEFA cu 50.000 de euro!

FCSB avea să piardă acel meci cu 3-0, iar lui Mirel Rădoi i s-a strigat pentru prima oară ”Demisia!” pe Ghencea: ,,O ruşine! Din primele 2-3 minute din repriza a doua ştiam cum se va termina!”, spunea supăra după meci Mirel.

Deși în retur a reușit să câștige cu 1-0 și acest meci reprezintă o amintire neplăcută pentru Mirel Rădoi, care a nu a putut să își dea Bacalaureatul din cauza deplasării din Norvegia, ceea ce l-a oprit să-și poată lua și licența de antrenor.

Singura calificare obținută de Rădoi în meciurile cu norvegienii este cea cu Valerenga, în 2005. Steaua se califica după o dublă cu Valerenga în sezonul 2005-2006 în care echipa avea să ajungă în semifinalele Cupei UEFA. Atunci a fost singura dată când Rădoi a obținut o victorie la Oslo, meciul încheindu-se cu scorul de 3-0 în favoarea Stelei.

În retur, Steaua avea să câștige cu 3-1, după ce Nicolae Dică a spart gheața și a deschis scorul după pasă excelentă a lui Mirel Rădoi.

Selecționerul Mirel Rădoi se află în această seară în fața propriilor frici. Meciul de la Oslo poate fi prima victorie obținută de Mirel Rădoi în confruntările cu norvegienii.

________________________________________________________________________________

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,03 este cota pentru „Egalitate la pauză” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT