Sporturi

Palmaresul Simonei Halep împotriva olandezei Kiki Bertens

19.08.2018 | 16:28
Palmaresul Simonei Halep impotriva olandezei Kiki Bertens

Simona Halep – Kiki Bertens este finala WTA Cincinnati 2018. Sportiva noastră are un palmares pozitiv cu jucătoare din Olanda, fiind de altfel favorită la victorie și în acest ultim act. 

Kiki Bertens joacă cel mai bun tenis al carierei, asta după ce în 2015 a trecut printr-o sperietură groaznică. De cealaltă parte, Simona Halep nu este degeaba numărul 1 în lume, dominând autoritar circuitul WTA de peste un an. Halep are șansa de a cuceri un nou titlu la Cincinnati.

Simona Halep s-a calificat în ultimul act, după ce a trecut de e Arina Sbalenka din Belarus, locul 34 WTA. cu 6-3, 6-4. La rândul ei, Bertens a învins-o, în semifinale, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA. Bertens le eliminase în drumul său spre finală și pe Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, dar și pe Elina Svitolina, locul 5 WTA.

Palmares Simona Halep împotriva olandezei Kiki Bertens

Simona Halep va juca a cincea oară cu Bertens. Simona Halep conduce, cu 3-1, în întâlnirile directe, ultima partidă fiind în 2017, în semifinale la Roma, când românca s-a impus cu 7-5, 6-1. În 2016, în turul al treilea la Wimbledon, tot Halep a câştigat, cu 6-4, 6-3, la fel în 2010, în sferturile de finală ale unui turneu ITF la Torhout (Belgia), scor 7-6 (2), 6-2. Bertes a învins-o pe Halep doar în 2012, pe zgură, în semifinalele turneului de la Fes (Maroc), cu 6-3, 6-4. Olandeza a câştigat turneul atunci.

Sportiva noastră va disputa a 33-a finală din carieră, a şasea din acest an și a doua consecutivă, după ce s-a impus la Rogers Cup, duminica trecută. Ea a câştigat 18 turnee până acum. De cealaltă parte, Kiki Bertens va juca a opta finală din carieră, având în palmares cinci trofee. A câştigat în acest an turneul de la Charleston (Premier), la Gstaad şi la Nurnberg, în 2017, ambele de categorie WTA International, din nou la Nurnberg, în 2016 şi la Fes (în 2012, tot WTA International). În acest an, Bertens a mai fost finalistă la Madrid (Premier Mandatory) şi a mai jucat în ultimul act la Gstaad, în 2016.

Kiki Bertens a declarat la conferința de presă premergătoare finalei că nu resimte presiune, comparând acest ultim act cu o petrecere. De cealaltă parte, Simona Halep a recunoscut că este extenuată, dar că va da totul pentru a cuceri trofeul. Cu siguranță, chiar dacă și-a anunțat participarea la New Haven, turneu ce va lua startul săptămâna viitoare, Simona Halep are șanse mici să aibă un parcurs îndelungat. Pe 27 august ia startul US Open 2018, ultimul turneu de Mare Șlem al anului. Este o bună oportunitate pentru Simona de a scrie istorie pe final de sezon, mai ales că la US Open nu a ajuns niciodată mai sus de semifinale.