Palmeiras a câștigat un nou titlu în Brazilia! Luiz Felipe Scolari a stabilit un record. Video

Valeriu Tache    Traian Terzian   
în Fotbal international
26/11/2018, 10:47
Palmeiras a câștigat un nou titlu în Brazilia! Luiz Felipe Scolari a stabilit un record. Video GALERIE FOTO
Palmeiras a câștigat un nou titlu în Brazilia și a ajuns la al zecelea succes din istorie

Formația Palmeiras a câștigat un nou titlu în Brazilia și a ajuns la al zecelea succes din istorie cu o etapă înainte de încheierea sezonului. Echipa pregătită de celebrul Luiz Felipe Scolari a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0, pe Vasco da Gama, printr-un gol marcat de Deyverson în minutul 72.

Luiz Felipe Scolari e stropit cu apă de jucătorii echipei Palmeiras
Luiz Felipe Scolari e stropit cu apă de jucătorii echipei Palmeiras

După disputarea meciurilor din etapa cu numărul 37 a campionatului Braziliei, Palmeiras a acumulat 77 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de ocupanta poziției secunde, Flamengo, care are 72 de puncte. Palmeiras este cea mai titrată echipă din Brazilia cu 10 titluri câștigate. Apoi urmează Santos cu 8, Coritnhians cu 7 , Sao Paolo cu 6 și Flamengo cu 5.

Palmeiras a câștigat un nou titlu în Brazilia, iar Scolari a devenit cel mai bătrân campion

Titlul câștigat de Palmeiras în campionatul Braziliei a dat startul petrecerii pe străzile din Sao Paulo. Fanii ”verzilor” au blocat centrul orașului și au sărbătorit marele succes al favoriților. Clubul Palmeiras a fost fondat la 26 august 1914 de imigranți italieni.

Jucătorii formației Palmeiras au început sărbătoarea imediat după ultimul fluier al întâlnirii cu Vasco da Gama, iar la conferința de presă au intrat peste antrenorul Luiz Felipe Scolari și l-au stropit cu apă. Tehnicianul în vârstă de 70 de ani a devenit cel mai bătrân campion al Braziliei.

Luiz Felipe Scolari, campion mondial ca selecţioner al Braziliei, în 2002, şi finalist al Euro 2004, cu naţionala Portugaliei, a preluat conducerea tehnică a echipei Palmeiras, la 27 iulie, pentru un al treilea mandat. Atunci, formaţia din Sao Paulo era pe locul 7, cu 23 de puncte în 15 etape, la opt puncte de liderul Flamengo. Cu Palmeiras, Scolari a mai câştigat Copa Libertadores în 1999 şi Cupa Braziliei, în 1998 şi 2012.

Închide ×