News

Pământul este amenințat de un asteroid gigantic! Care sunt șansele să ne lovească

13.09.2020 | 10:42
Pământul este amenințat de un asteroid gigantic! Care sunt șansele să ne lovească
Asteroidul are dimensiuni uriașe. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pământul este amenințat de un asteroid gigantic! Discutăm de o dimensiune care depășește două terenuri de fotbal. Asteoridul va trece luni, 14 septembrie, pe lângă planeta noastră.

Corpul ceresc, cunoscut sub numele de 2020 QL2, are un diametru de 120 de metri, potrivit NASA. Mai mult de atât, experții mai adaugă faptul că se deplasează cu o viteză de aproape 40.000 de kilometri/ h.

ADVERTISEMENT

Se știe însă că acesta se află la o distanță de șase milioane de kilometri de Pământ. Ca să vă faceți o idee, prin comparație, Luna se află la o distanță de 390.000 de kilometri de planeta noastră.

Un asteorid amenință planeta

Asteroidul 2020 QL2 este considerat „potențial periculos” de NASA, având în vedere dimensiunea sa și distanța până la Terra, însă șansele de a lovi planeta sunt aproape inexistente.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că în luna august, un asteroid de dimensiunea unui camion a trecut la mai puțin de 4.000 de kilometri de Pământ și nu a fost detectat de NASA, decât după ce depășise planeta noastră.

De asemenea, există și un alt asteroid care se apropie de Pământ și care ar putea ajunge chiar înainte de ziua alegerilor din Statele Unite.

Acesta are şanse de 0,42 % să lovească planeta, potrivit NASA. Corpul ceresc, cunoscut ca 2018VP1 ar urma să treacă pe lângă Pământ pe 2 noiembre, potrivit Laboratorul de Propulsie Jet (JPL) al NASA.

ADVERTISEMENT

Agenţia spaţială a spus că există trei ciocniri potenţiale dar, “bazându-ne pe 21 de observaţii de-a lungul a 12.968 de zile”, nu crede că este posibil un impact direct.

2018VP1, care a fost iniţial identificat la Observatorul Palomar din California, în 2018, nu este considerat “un obiect potenţial periculos” din cauza mărimii sale mici – cu un diametru de 0,002 kilometri, potrivit NASA.

Obiectele posibil periculoase – de obicei asteroizi sau comete – sunt cele care au o orbită care le apropie de Pământ şi sunt suficient de mari ca să provoace pagube semnificative dacă lovesc planeta.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri