News

Pământul văzut de pe Marte. Imagine incredibilă transmisă de sonda spațială arabă. Foto

15.02.2021 | 08:03
Pamantul vazut de pe Marte Imagine incredibila transmisa de sonda spatiala araba Foto
ADVERTISEMENT

Cum arată Pământul văzut de pe Marte? Sonda Al-Amal a Emiratelor Arabe Unite a trimis prima sa imagine, la câteva zile de la intrarea cu succes pe orbita Planetei Roșii.

Anunțul a fost făcut duminică, 14 februarie, de agenția spațială EAU, potrivit AFP. Sonda spațială arabă Al-Amal este denumită Espoir în franceză și Hope în engleză.

ADVERTISEMENT

“Misiunea Marte a Emiratelor a captat imaginea celui mare vulcan al sistemului solar, Olympus Mons, întrezărit printre razele soarelui la răsărit”, a anuntat agenția arabă într-un comunicat, conform Ziare.com.

Cum arată Pământul văzut de pe Marte? Prima imagine trimisă de Hope, sonda spațială arabă

Foto: Twitter

Imaginea a fost trimisă miercuri, a doua zi după instalarea cu succes a sondei pe orbita Planeta Marte. “Prima imagine a lui Marte luata de prima sonda araba din istorie”, a postat pe Twitter, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prim-ministrul țării.

ADVERTISEMENT

Lansarea acestui vehicul spațial fără echipaj uman a avut loc, in iulie 2020, de la centrul spatial Tanegashima din sud-vestul Japoniei. Obiectivul este furnizarea unei imagini complete a asupra dinamicii temperaturilor din atmosfera acestei planete.

”Hope” are o greutate de 1.350 de kilograme și dimensiunile unui vehicul 4×4. Sonda arabilor a avut nevoie de 7 luni pentru a parcurge cei 493 de milioane de kilometri până la orbita planetei Marte. Va rămâne acolo 687 de zile ( un an marțian).

ADVERTISEMENT

Această misiune va studia atmosfera lui Marte pentru a furniza detalii complete asupra variațiilor sale climatice pe durata unui an întreg.

Când ajung oamenii pe Marte?

”Probabil, din estimările existente, o misiune guvernamentală organizată de NASA pe planeta Marte ar putea avea loc undeva prin anul 2039. Dar, probabil, înainte de acea misiune, Elon Musk, care este un mare întreprinzător, care a construit o infrastructură cosmică extrem de eficientă într-un ritm extrem de rapid, va trimite nava lui, ”Starship”, care o testează acum, pe Marte, înaintea programului NASA.

ADVERTISEMENT

Sau vor coopera și va trimite astronauți guvernamentali cu nave private”, a precizat ,recent, singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, conform Digi24.

ADVERTISEMENT