News

Până când suntem obligaţi să purtăm masca de protecţie. Mulţi români vor fi dezamăgiţi

23.05.2020 | 16:58
Pana cand suntem obligati sa purtam masca de protectie Multi romani vor fi dezamagiti
ADVERTISEMENT

Noile măsuri instituite de autorități au fost publicate, vineri, în Monitorul Oficial, astfel că am aflat până când suntem obligaţi să purtăm masca de protecţie.

Până când suntem obligaţi să purtăm masca de protecţie

Conform Antena 3, ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului de Interne, care prevede obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă, este valabil timp de o lună.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții purtarea măștii de protecție este obligatorie până la data de 16 iunie, atunci când se va încheia starea de alertă. Însă, autoritățile au posibilitatea să prelungească această măsură în cazul în care numărul cazurilor de coronavirus nu va fi pe un trend descendent.

Ordinul privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, fie că vorbim despre unitățile comerciale, locul de muncă sau mijloacele de transport în comun, a fost publicat în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Elevii sunt obligați să poarte măști în timpul examenelor

Cei care ignoră această măsură sunt pasibili de amendă între 500 și 2.500 de lei, în conformitate cu Legea 55/2020 prin care se instituie starea de alertă.

Autoritățile au întocmit și o listă de excepții. Astfel, există nu mai puțin de șapte condiții pentru ca un cetățean să renunțe la purtarea măștii de protecție în timpul stării de alertă.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban nu este de acord cu scutirea unor categorii de persoane de la purtarea măștii de protecție în spații publice închise. El a cerut rediscutarea prevederilor ordinului în ceea ce privește categoriile exceptate de la purtarea măștii de protecție.

Elevii, obligatoriu cu măști în timpul examenelor naționale și cursurilor de pregătire! Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a încep în iunie cursurile de pregătire pentru examene, iar de la jumătatea lunii încep examenele propriu-zise, Evaluarea Națională și apoi bacalaureatul.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent studiu realizat de specialiștii din cadrul Institutului Superior al Sănătății din Italia nu vine cu vești tocmai bune în contextul pandemiei de coronavirus. Se pare că agentul patogen poate rezista până la patru zile în țesuturile interne ale măștii de protecție, motiv pentru care se recomandă ca acestea să fie folosite doar o singură dată.

ADVERTISEMENT