News

Până când va fi compensată benzina cu 50 de bani. Anunț oficial de la Guvern

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că decizia de a compensa cu 50 de bani prețul la carburanți se va menține pentru trei luni de zile.
06.08.2022 | 21:41
Pana cand va fi compensata benzina cu 50 de bani Anunt oficial de la Guvern
Prețul la carburanți va fi compensat încă o lună. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La finalul perioadei de trei luni vor fi luate noi decizii, în urma unor analize, potrivit lui Cărbunaru.

Ce se întâmplă cu compensarea cu 50 de bani a benzinei

“Ca şi în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a declarat Dan Cărbunaru.

ADVERTISEMENT

Măsura de a compensa cu 50 de bani prețul carburantului la pompă a fost luată în iunie și va fi valabilă timp de trei luni. Măsura, ridiculizată de societatea civilă sau de lideri politici precum Ludovic Orban, a fost susținută inclusiv de președintele Klaus Iohannis.

”Și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai”, anunța Iohannis, într-o declarație de tipul ”atât s-a putut”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă și Virgil Popescu s-au lăudat cu această măsură pe FB, cu riscul de a fi înjurați de toată lumea.

”Carburanți mai ieftini! Vreau să le mulțumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar și au aplicat deja prevederile Ordonanței de Urgență cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a prețului la carburanți. #DaSePoate”, scria Popescu, completat de Ciucă:

ADVERTISEMENT

”Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”.

Cu toate acestea, mesajele primite de cei doi au fost extrem de dure, semn că românii nu au apreciat ”pomana” de 50 de bani, sau ajutorul dat de Guvern.

ADVERTISEMENT

”Ar trebui să te duci la stand up comedy cu gluma asta. Asta e reducere, când prețul barilului e mai mic decât în 2008”, ”Nu știu ce sa fac cu banii economisiți. Un sfat vă rog, unde investesc?”, ”Într-o săptămâna sunt la loc cei 50 de bani. Rușine tuturor guvernanților care au fost de acord cu acest proiect”, sunt doar câteva dintre mesajele extrem de dure sau ironice, la adresa guvernanților și a măsurii luate.

ADVERTISEMENT