News

Până la ce oră se poate vota în Diaspora! Decizia oficială a autorităţilor

26.05.2019 | 19:25
Pana la ce ora se poate vota in Diaspora Decizia oficiala a autoritatilor

Au mai rămas doar două ore până la închiderea oficială a secțiilor de vot din România pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe teme de Justiție. Tot la 21:00 este programată și închiderea urnelor pentru cetățenii din Diaspora, deși au existat numeroase solicitări de prelungire a termenului de vot, din cauza problemelor întâmpinate.

În Diaspora s-au format cozi interminabile la secțiile de vot

Diaspora este forțată din nou să stea la cozi interminabile pentru a-i vota pe cei care să reprezinte țara noastră în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles, dar și pentru a-și exprima punctul de vedere în privința referendumului pe teme de Justiție.

Londra, Roma, Eindhoven, Haga, Oslo, Bruxelles, Madrid, Dublin, Zurich, Viena și Offenbach sunt doar câteva dintre orașele lumii în care românii s-au  prezentat la vot în număr extrem de mare, încă de la primele ore ale dimineții, înainte ca urnele să fie deschise în mod oficial. De-a lungul zilei, oamenii și-au exprimat în nenumărate rânduri nemulțumirea pentru că au fost puși în situația de a aștepta ore în șir la coadă, până să intre în secția de votare pentru a-și exercita acest drept constituțional.

Românii din Diaspora au stat la cozi interminabile pentru a vota. Sursa foto:Comisarul
Românii din Diaspora au stat la cozi interminabile pentru a vota. Sursa foto:Comisarul

Până la ce oră vor putea vota românii din străinătate

În ciuda solicitărilor venite atât din partea românilor din străinătate, cât și a partidelor politice aflate în opoziție, pentru ca votul să fie prelungit, Guvernul României a anunțat că o ordonanță de acest sens nu este posibilă, întrucât unele secții de votare din străinătate s-au închis deja, astfel că votul va înceta la ora locală 21:00

Pe de altă parte, în Piața Victoriei din Capitală va avea loc un protest pentru susținerea românilor din Diaspora, organizatorii îndemnându-i pe oameni să participe în număr cât mai mare. Evenimentul inițiat de grupul civic „Luptăm pentru România”, sub denumirea „Vor să voteze, lăsați-i să voteze!”, va avea loc în această seară, după orele 18:00. „Sunt tot mai multe semnale că românilor din Diaspora le este interzis un drept fundamental, drept garantat de Constituţie. La Madrid deja s-au terminat buletinele de vot si au fost chemati jandarmii. In Londra, Munchen, Stuttgart sunt cozi de mii de români, unora le-a fost transmis să plece pentru că nu sunt suficiente buletine” , este mesajul postat de organizatori pe pagina de Facebook, prin care aceștia îndeamnă românii din Capitală să se alăture protestului.