News

Până la ce oră sunt deschise magazinele în Vinerea Mare. De luni se pot modifica restricțiile din Capitală

30.04.2021 | 17:27
Pana la ce ora sunt deschise magazinele in Vinerea Mare De luni se pot modifica restrictiile din Capitala
ADVERTISEMENT

Până la ce oră sunt deschise magazinele în Vinerea Mare? Într-un haos generat de restricții și rate de incidentă, oamenii au ajuns să se întrebe până când au voie afară sau până la ce oră pot merge la cumpărături. Din păcate, aceasta este realitatea crudă și tristă din prezent.

Prefectul Capitalei a lămurit dilemele bucureștenilor pentru Vinerea Mare. Astfel, magazinele vor fi deschise până la ora 21, iar oamenii pot merge pe stradă până la ora 22, fără declaraţie sau un motiv întemeiat.

ADVERTISEMENT

Trebuie amintit faptul că vineri, 30 aprilie, rata de incidență în București a scăzut după mult timp sub 3 la mia de locuitori. Momentan, programul din Vinerea Mare este doar o excepție. Abia de luni se va decide cum va arăta ”oferta” de restricții pentru luna mai.

Magazinele sunt deschise până la ora 21 în Vinerea Mare. Se poate circula până la ora 22

“Astăzi, operatorii economici pot să lucreze cu publicul până la ora 21, iar noi putem să circulăm din case până la ora 22.

ADVERTISEMENT

Nu pot să funcţioneze deocamdată la interior sălile de spectacol, restaurantele şi nici să organizăm evenimente private sau publice”, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica, vineri, la Antena 3.

Rata de incidență în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori

Vineri, 30 aprilie, rata de infectare din Capitală a scăzut sub 3 la mie. Asta înseamnă că Bucureștiul îndeplinește condițiile pentru a intra în scenariul galben, ceea ce presupune relaxarea restricțiilor. Totuși, autoritățile nu vor lua o decizie decât peste câteva zile.

ADVERTISEMENT

Capitala a ajuns în acest moment la o incidență de 2,98 la mia de locuitori. În legătură cu posibila ridicare a anumitor restricţii, prefectul a precizat că abia duminică se va decide acest lucru.

“Dacă trendul se va menţine descendent, duminică organizăm o şedinţă pentru situaţii de urgenţă şi dacă avem şi recomandările epidemiologilor, vom putea să luăm măsuri pentru a permite activitatea în interior a sălilor de spectacol şi a restaurantelor cu o capacitate de 30%.

ADVERTISEMENT

Duminică se va şti dacă aceste măsuri sunt valabile începând de luni, vom anunţa acest lucru”, a precizat prefectul Alin Stoica.

ADVERTISEMENT