News

Până la ce oră țin fenomenele meteo extreme? Cod portocaliu de vreme rea, în mai multe județe

30.04.2019 | 19:16
Pana la ce ora tin fenomenele meteo extreme Cod portocaliu de vreme rea in mai multe judete

Vremea a făcut prăpăd în mai multe județe din țară, unde ploaia s-a transformat chiar și în grindină! Mai mult, o tornadă a fost filmată lângă localitate Drajna, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu foarte scurt timp o avertizare de vreme severă valabilă în mai multe județe din România! Meteorologii spun că vor cădea ploi torențiale, vor fi rafale de vânt și va pica chiar și grindină, în mai multe localități din județul Covasna!

Cod portocaliu de vijelie în mai multe județe

Astfel, ANM a emis un cod galben pentru localitîțile covăsnene Târgu Secuiesc, Covasna, Zăbala, Sânzieni, Ghelința, Brețcu, Turia, Ojdula, Catalina, Lemnia, Poian, Brateș, Mereni și Estelnic, unde va ploua torențial, va bate vântul și în unele zone va cădea ți grindină! Avertizarea este valabilă pe data de 30 aprilie, între orele 18:45 și 19:45!

Se vor semnala descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula 20…25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină de dimensiuni mici!

Tornada Romania

Tornada filmata aproape de localitatea Drajnasursa Alin Tarnovschi#tornada #drajna #romania

Gepostet von Claboo Media am Dienstag, 30. April 2019

Tornadă filmată în localitatea Drajna, județul Călărași

BREAKING NEWS: Tornadă filmată în localitatea Drajna, județul Călărași. Un autocar cu 39 de pasageri, răsturnat în zona unde s-a produs fenomenul meteo extrem ––> http://bit.ly/2J42Ylb

Gepostet von Libertatea am Dienstag, 30. April 2019

În Galați este așteptată să cadă grindină de mari dimensiuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod portocaliu de vreme severă valabil în județele Vaslui și Galați! Astfel în localitățile vasluieme Tutova, Pochidia, dar și în cele gălățene Tudor Vladimirescu, Galați, Piscu, Independența, Slobozia Conachi, Fundeni, Vânători, Braniștea, Schela, Smârdan, Șendreni, Cuza Vodă, Nămoloasa va ploua torențial!

Meteorologii spun că între orele 18:45 și 19:30, se va semnala o vijelie puternică, căderi de grindină – posibil de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice dar și averse torențiale ce vor cumula 35…40 l/mp!

Meteorologii au mai emis o avertizare cod galben de vijelie și pentru județul Constanța și Tulcea! Astfel, în localitățile Hârșova, Ciobanu, Gârliciu, Saraiu, Topolog, Cerna, Turcoaia, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanțu, Horia și Hamcearca va ploua puternic.

Avertizarea ANM este valabilă până la ora 19:30! Se vor semnala descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula 20…25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie și izolat grindină de dimensiuni mici.

Tags: