News

Până la ce oră vor putea avea loc nunțile și botezurile! Anunț oficial al premierului Florin Cîțu

Florin Cîțu a anunțat până la ce oră vor putea avea loc nunțile și botezurile în România!
03.06.2021 | 16:02
Pana la ce ora vor putea avea loc nuntile si botezurile Anunt oficial al premierului Florin Citu
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru propietarii de restaurante, dar și pentru cei care abia așteaptă să se căsătorească sau să-și creștineze copilul. Astfel, șeful Executivului a transmis că programul localurilor în care au loc astfel de evenimente a fost prelungit până la ora 2.00.

”În şedinţa de Guvern de astăzi am modificat HG pentru prelungirea stării de alertă, cu un lucru bun, o veste foarte bună, în ceea ce priveşte nunţile  şi botezurile, ele pot să rămâă deschise până la ora 2.00 noaptea”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

ADVERTISEMENT

Până la ce oră vor putea avea loc nunțile și botezurile în țară!

Executivul a precizat că decizia a fost luată la propunerea CNSU. ”A fost aprobat în şedinţa de Guvern ca evenimentele private, de tipul nunţilor, botezurilor etc. să poată fi desfăşurate în restaurant până la ora 2.00, prelungindu-se astfel programul restaurnatelor, doar pentru evenimente private cu două ore”, a transmis Guvernul.

În tot acest timp, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private se va putea desfășura nestingherit. Hotărârea CNSU completă poate fi accesată  AICI.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că nunțile, botezurile și mesele festive pot fi organizate fără limită de persoane, de la 1 iunie. Este imperios necesar ca toate persoanele să fie vaccinate împotriva COVID-19, cu ambele doze.

Interesant este că șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că este obligația organizatorilor să se asigure că toți participanții sunt vaccinați. Astfel, conform acestuia organizatorul trebuie să verifice, la intrare, dacă persoana respectivă are adeverință de vaccinare, în format pe hârtie sau electronic, pe telefon.

ADVERTISEMENT

Ce obligații au proprietarii de restaurante

“Organizatorul trebuie să se asigure, deci cine face invitaţia, dacă decide că vrea să depăşească procentul care este stabilit şi vrea să aibă capacitate maximă, atunci la invitaţie trebuie să spună:  vă rugăm să aduceţi documentul care dovedeşte că aţi fost vaccinaţi.

Dacă cineva vine şi nu are acest document, normal că organizatorul, care răspunde de organizare, este persoana care răspunde de faptul că există o persoană care nu este vaccinată”, a explicat Arafat.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, șeful DSU a tras un semnal de alarmă și a explicat că pot exista controale din partea autorităţilor. Lucrul acesta s-ar putea face prin sondaj, pentru a verifica dacă participanţii sunt vaccinaţi.

Cum ar putea arăta nunțile și botezurile în viitor

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a transmis și el că numărul paricipanţilor va creşte etapizat, de la 1 iulie şi de la 1 august. „De la 1 iulie numărul creşte, de la 1 august numărul creşte. Dar, iar aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi.

Deci, mai concret, dacă pe 15 iulie cineva doreşte să organizeze o nuntă într-un spaţiu închis în interior şi garantează că toţi participanţii sunt vaccinaţi nu se mai aplică restricţionarea la un număr de 70 de persoane”, a spus şeful statului.

ADVERTISEMENT
Tags: