News
notix pixel id

Până la finalul lui 2022 ar putea fi reglementat salariul minim european. Cât ar urma să fie creşterea în România

Până la finalul lui 2022 ar putea fi reglementat salariul minim european, spune Eugen Tomac. Conform acestuia, creșterea din România ar putea fi de până la 25%.
25.11.2021 | 22:09
Până la finalul lui 2022 ar putea fi reglementat salariul minim european. Cât ar urma să fie creşterea în România
Până la finalul lui 2022 ar putea fi reglementat salariul minim european. În România, creșterea ar putea fi de 20-25%. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Eugen Tomac a informat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Parlamentul European a votat un raport întocmit de Comisia Europeană referitor la acordarea unui salariul minim la nivel european.

Astfel, el a specificat că aceste discuții despre acordarea unui salariul minim la nivel european au avut loc deja de mai mulți ani, dar iată că acum a fost făcut un nou pas înainte.

Salariul minim european, un pas înainte. Ce a declarat Eugen Tomac

Mai mult decât atât, conform lui Eugen Tomac, până la finalul anului viitor autoritățile europene ar putea reglementa salariul minim european.

ADVERTISEMENT

„Parlamentul European a acordat astăzi, la Strasbourg, votul său de încredere Raportului Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale referitor la salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Subiectul salariului minim european se discută de ani de zile, astăzi însă suntem cu un pas mai aproape de o propunere de directivă concretă în acest sens.

ADVERTISEMENT

Astfel, până la finalul lui 2022 am putea avea o reglementare a salariului minim la nivel european”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Ceea ce a transmis votul pozitiv din cursul zilei de joi, potrivit lui Eugen Tomac, este faptul că cetățenii UE trebuie să aibă o salarizare demnă de un trai decent, iar dacă măsura trece mai departe, atunci acest lucru va deveni realitate în următorii ani.

ADVERTISEMENT

„Votul de astăzi transmite un mesaj ferm, acela că toți cetățenii UE care muncesc trebuie să aibă un venit care să le permită o viață decentă”, a mai precizat acesta, pe rețelele de socializare.

Cu cât ar crește salariul minim din România

Potrivit lui Eugen Tomac, salariul minim din România ar putea crește cu până la 25%, Acest lucru se poate întâmpla în condițiile în care România va avea o valoare indicativă a salariului minim de 50% din salariul mediu.

ADVERTISEMENT

„Mai mult, dacă România va reuși să atingă valoarea indicativă a salariului minim ca fiind 50% din salariu mediu, ne-am putea aștepta la o creștere de aproximativ 20-25% a salariilor minime ale românilor, creștere absolut firească și necesară pentru atingerea unui prag de decență”, a mai precizat Eugen Tomac.

Eugen Tomac a precizat că dacă proiectul de directivă va fi un succes, atunci statele membre UE vor trebui să se adapteze pentru a putea oferi salariul minim european garantat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri