News

Pană majoră de curent în SUA. Peste 45.000 de oameni din New York, fără energie electrică

14.07.2019 | 10:11
Pană masivă de curent în New York sâmbătă seara. Sursa foto: realitatea.net

O pană de curent a lăsat în întuneric orașul New York sâmbătă seara. Peste 45.000 de persoane au fost afectate de această pană masivă. Mai multe stații de metrou au rămas în beznă, precum și panourile publicitare luminoase din cartierul Times Square.

Pană masivă de curent în New York sâmbătă seara

New York a rămas în întuneric după ce o pană de curent masivă a avut loc sâmbătă seara. Rețeaua de metrou din Manhattan a fost grav afectată. Circulația metrourilor s-a oprit în unele zone, iar patru stații au fost închise publicului din cauza penei de curent electric. Regia de transport MTA i-a informat pe călători să evite deplasarea cu metroul.

Peste 45.000 de persoane au fost afectate de pana masivă de curent. Pompierii au fost nevoiți să scoată numeroase persoane blocate în lifturi. Departamentul de Pompieri din New York a intervenit la stingerea unui incediu la un transformator electric din cartierul Manhattan, potrivit BBC News şi CNBC.

Compania locală de electricitate Con Edison a transmis că aproximativ 45.000 de persoane au rămas fără alimentare cu energie electrică, conform Mediafax. Compania de electricitate nu a informat cetățenii despre cauza care a dus la producerea penei de curent.

New York a rămas în întuneric
Pană masivă de curent în New York. 45.000 de oameni au rămas fără energie electrică. Sursa foto: reuters.com

New York în întuneric chiar în ziua aniversării ”Blackout”

Zeci de persoane

au postat pe rețelele de socializare fotografii și filmulețe cu stațiile de metrou în întuneric. Ca o ironie a sorții pana de curent s-a produs chiar în ziua de ”Blackout”, întreruperea pe scară largă a furnizării de curent electric care a afectat aproape în întregime metropola în anul 1977.

La vremea respectivă New York-ul a devenit scena jafurilor și a vandalizărilor. SUA se afla la momentul respectiv în plină criză economică. Aproximativ o mie de magazine au fost sparte în timpul penei de curent care a durat 25 de ore. În 1965 și în 2003 au avut alte două pene masive de curent în New York.

Locuitorii din New York s-au distrat pe tema penei de curent. La doar câteva minute de la stingerea luminilor câțiva oameni au improvizat mai multe scene pe străzile din metropolă. Semafoarele au încetat să funcționeze, iar trecătorii au încercat să reglementeze circulaţia în timp ce trupa de comedie muzicală ”Hadestown” şi o corală care avea spectacol la prestigioasa Carnegie Hall şi-au continuat spectacolele pe trotuar.

 

 

Tags: