Fotbal international

Până și președintele UEFA s-a săturat de VAR! Aleksander Ceferin: ”În aceste zile, dacă ai nasul mai mare riști să fii semnalizat în ofsaid”

04.12.2019 | 17:00
Pana si presedintele UEFA sa saturat de VAR Aleksander Ceferin In aceste zile daca ai nasul mai mare risti sa fii semnalizat in ofsaid
ADVERTISEMENT

Ultimele meciuri din UEFA Champions League au adus o serie de decizii extrem de controversate și de criticate luate de arbitrajul video. În hora celor care critică dur VAR-ul a intrat și Aleksander Ceferin, președintele UEFA. În opinia conducătorului de la Nyon, această tehnologie are nevoie de unele modificări prin care să se elimine deciziile care nasc frustrare în rândul jucătorilor și a suporterilor.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, critică VAR-ul: ”În aceste zile, dacă ai nasul mai mare riști să fii semnalizat în ofsaid”

Într-un interviu acordat englezilor de la Mirror Sport, Ceferin recunoaște că nu este deloc un fan al VAR-ului în fotbal, însă admite că în acest moment UEFA nu mai poate da înapoi în ceea ce privește implementarea și îmbunătățirea sistemului video. Șeful fotbalului european are cuvinte extrem de dure atunci când vine vorba de caracterizarea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

”VAR-ul a adus o un haos imens. Nu cred că toleranța de unul sau doi centimetri pentru ofsaid, de exemplu, este suficientă. Vom propune o modificare în Asociația Internațională a Fotbalului (IFAB). Le vom impune aceste schimbări și arbitrilor noștri.

Nu avem multe intervenții ale sistemului la competițiile UEFA, întrucât responsabilul nostru în domeniul, Roberto Rosetti, a declarat că VAR-ul intervine doar atunci când există o greșeală clară și evidentă.”, a spus Ceferin.

ADVERTISEMENT

Ceferin explică de ce VAR-ul a creat dezordine: ”Dacă ai nasul mai mare riști să fii semnalizat în ofsaid”

În intervenția pentru presa britanică, Aleksander Ceferin explică, în trei puncte, de ce consideră arbitrajul video ca fiind o măsură care a adus dezordine în fotbal. El prezintă trei momente esențiale din timpul unui joc pe care VAR-ul le tratează deficitar:

OFSAIDUL! Aleksander Ceferin ironizează unele decizii ale VAR și spune că ”În aceste zile, dacă ai nasul mai mare riști să fii semnalizat în ofsaid”. Șeful UEFA atrage atenția asupra toleranței arbitrilor în ceea ce privește ofsaidul și spune că marja de acordare a unei poziții în afara jocului ar trebui să crească de la 1-2 centimetri la 10-20 centimetri.

ADVERTISEMENT

HENȚUL! În momentul în care a vorbit despre percepția hențului în viziunea VAR, Ceferin a dat ca exemplu rezultatul unei discuții cu antrenorii de top din fotbalul european:

”Acum două săptămâni, la sediul UEFA, responsabilul cu VAR, Roberto Rosetti, le-a arătat unor antrenori precum Klopp, Guardiola, Allegri, Ancelotti și Zidane un presupus henț în careu. Jumătate au spus că e penalty, jumătate că nu e. Eu vă întreb acum: cum poate fi regula clară în acest sens?

ADVERTISEMENT

FRECVENȚA UTILIZĂRII VAR-ului! La nivel european, utilizarea VAR-ului diferă de la campionat la campionat. Diferența aceasta a fost observată și de conducătorul UEFA. Acesta admite dezordinea creată de arbitrajul video, dar nu intenționează să desființeze VAR-ul.

În Anglia, față de alte campionate, arbitrii nu recurg la VAR decât în cazuri extrem de controversate, spre deosebire de Italia, unde deciziile sunt mult mai numeroase luate cu arbitrajul video. De aceea consider că VAR-ul a adus numai haos. Aș fi ucis dacă l-aș elimina din competiții”, a mai afirmat Ceferin.

ADVERTISEMENT
Tags: