Fotbal international

Panathinaikos, sancțiuni dure după incidentele de la derby-ul cu Olympiacos! Penalizare de 3 puncte și amendă uriașă

22.03.2019 | 17:44
Panathinaikos sanctiuni dure dupa incidentele de la derbyul cu Olympiacos Penalizare de 3 puncte si amenda uriasa

Formația Panathinaikos Atena a primit sancțiuni dure din partea Ligii de Fotbal din Grecia, după incidentele de la derby-ul cu Olympiacos Pireu, disputat la sfârșitul săptămânii trecute. Fanii lui ”Pana” au creat un adevărat haos la meciul din etapa cu numărul 25, întrerupând de două ori jocul pentru intrări pe teren. În minutul 70, arbitrul german Marco Fritz a decis să întrerupă definitiv partida.

Panathinaikos, sancțiuni dure după incidentele de la derby-ul cu Olympiacos

În startul jocului, fanii lui Panathinaikos au intrat pe teren și s-au îndreptat spre banca tehnică a adversarilor. Ei au fost opriți la timp de forțele de ordine, dar păresa elenă a scris că unul dintre huligani avfea un cuțit la el. În repriza secundă, după ce Olympiacos a deschis scorul, suporterii gazdelor au început să arunce cu torţe. După alte 15 minute, suporterii lui ”Pana” au vrut să intre din nou pe teren, iar abitrul a decis abandonarea jocului.

Ca urmare a incidentelor de la derby-ul cu Olympiacos, formația Panathinaikmos a fost sancționată extrem de dur de Liga Greacă de Fotbal. Conform cotidianului francez L’Equipe, Panathinaikos Atena a fost penalizată cu trei puncte, a primit o amendă de 94.500 de euro şi va trebui să joace două partide de pe teren propriu fără public. De asemenea, Liga a mai hotărât ca meciul suspendat să se reia din minutul 69, când a fost întrerupt.

Jucătorii echipei Panathinaikos discutând cu fanii și încercând să-i calmeze
Jucătorii echipei Panathinaikos discutând cu fanii și încercând să-i calmeze

Lucescu, aproape de titlu cu PAOK după o pauză de 34 de ani

După disputarea a 25 de etape din campionatul Greciei, lider este formația pregătită de Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, care este neînvinsă în acest sezon. PAOK are un avans de zece puncte în fața rivalilor de la Olympiacos Pireu, care au un meci mai puțin disputat. Treapta a treia a podiumului este ocupată de campioana en-titre, AEK Atena, care are cu 20 de puncte mai puțin decât formația lui Lucescu jr.

PAOK Salonic se îndreaptă cu pași mari spre câștigarea primului titlu din istorie după o pauză de 34 de ani. Trupa lui Răzvan Lucescu este alături de alte trei formații din Europa neînvinsă în competițiile interne în acest sezon. Cele patri echipe care pot termina în acest an campionatul fără eșec sunt PAOK Salonic, Steaua Roșie Belgrad, Slovan Bratislava și Maccabi Tel Aviv.