News

Pandemia a dat naştere unor noi afaceri. Unde s-au mutat petrecerile de la restaurant. Sunt preţuri pentru toate buzunarele

03.09.2020 | 15:58
Pandemia a dat nastere unor noi afaceri Unde sau mutat petrecerile de la restaurant Sunt preturi pentru toate buzunarele
În Bucureşti sunt mai multe grădini care se închiriază pe oră pentru organizare de petreceri. Sursa foto: facebook.com/laratuste
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a închis restaurante şi a dat naştere unor noi afaceri. Nunţile, botezurile, aniversările s-au mutat cu multe restricţii în terase şi spaţii deschise.

Gradina unei case poate să fie ideală pentru o mică petrecere, dar ce faci dacă nu stai la casă? Ei bine, închiriezi una.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să petreacă alături de cei dragi, într-un cadru restrâns, fără bucătari şi chelneri, fără persoane străine la masa de alături, aleg tot mai des să închirieze o gradină pentru care plătesc câteva sute de lei.

Petrecerile în grădina casei, varianta sigură în timpul pandemiei

În fiecare zi, în Bucureşti, se înregistrează zilnic zeci de cazuri noi de coronavirus. Capitala este fruntaşă la numărul de îmbolnăviri. Marţi, 1 septembrie, Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că peste 34% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat, în ultima săptămâna, în Bucureşti, Iaşi, Prahova, Bacău şi Braşov.

ADVERTISEMENT

Cristina a respectat cu stricteţe toate regulile impuse de autorităţi în timpul pandemiei. Având un copil mic, teama că ar putea lua acest virus a făcut-o să nu iasă în locuri publice în ultimele luni. S-a gândit mult dacă este o idee bună să facă o petrecere pentru aniversarea fetiţei de 1 an. Voia să îi rupă turta, voia să aibă familia şi prietenii alături, dar avea nevoie să se simtă în siguranţă. A ales să închirieze o grădină unde să fie doar împreună cu cei dragi. A plătit câteva sute de lei şi timp de 4 ore nu a fost deranjată de prezenţa străinilor. A comandat mâncarea şi a adus de acasă băuturile şi tortul. A avut o petrecere restransă unde s-a putut bucura de linişte şi relaxare.

În Bucureşti sunt mai multe grădini care se închiriază pe oră pentru organizare de petreceri. Unele au şi casa pusă la dispoziţie, altele au doar un foişor.

ADVERTISEMENT

Exclusivitatea costă în vremuri de pandemie. Vezi cât trebuie să plăteşti pentru o petrecere în grădină

În Popeşti Leordeni există “Curtea pentru Pici”, o casă cu grădină amenajată atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Există un spaţiu intern cu televizor, muzică, masă pentru bufet cu toate cele necesare pentru servit masa, farfurii, tacâmuri, pahare, căni, scaune şi mese, canapea, jucării, expresor de cafea, vitrină frigorifică, cuptor cât şi un spaţiu de curte amenajat.

Cei care aleg să inchirieze acest spaţiu trebuie să aducă mâncarea şi băutura. Chiar şi aici regulile trebuie respectate. Spaţiul nu se închiriază pentru mai mult de 25 de persoane.

ADVERTISEMENT
Petrecerile în grădina casei, varianta sigură în timpul pandemiei
Închirierea pentru 4 ore este 600 lei în weekend, iar în timpul săptămânii este 500 lei. Sursa foto: facebook.com/curteapentrupici
  • The Kid

Lângă Pădurea Băneasa exista “The Kid” , cea mai mare gradină de joacă şi relaxare din Bucureşti. Aici sunt disponibili 1800 mp grădină de joacă pentru copii şi relaxare pentru părinţi şi 100 mp spaţiu interior cu terasă acoperită. Locul este ideal pentru organizarea petrecerilor pentru cei mici. Spaţiul din interior este aerisit şi încăpător, iar grădina este mare şi frumos amenajată pentru petreceri.

“The Kid” ofera grădina mere pentru petreceri private
Exclusivitatea costa destul de mult. “The Kid” nu permite sa aduci nimic de acasă. Sursa foto: https://www.facebook.com/tkid.ro

O pizza costă 35 de lei, un burger la fel, 5 litri de limonadă costă 120 de lei, o apă mică pentru copii costă 7 lei, o bere între 13 şi 17 lei, sticla de vin ajunge la 85 de lei, iar o cafea 12 lei.

  • La răţuşte

În Bragadiru există un alt loc special pentru petreceri private. “La răţuşte” se închiriază cu exclusivitate pentru perioada contractată. Costurile diferă în funcţie de intervalul orar pe care îl doriţi:

09:00 -13:00 – 600 lei/ 10:00 – 14:00 – 600 lei/ 15:00 – 20:00 – 700 lei/16:00 – 21:00 – 700 lei/ 09:00 – 20:00 – 1.000 lei/ 10:00 – 21:00 – 1.000 lei.

Pentru o ora suplimentară trebuie să scoateţi din buzunar 100 de lei.

“La răţuşte” se închiriază cu exclusivitate
Numărul maxim de persoane este 40. Va puteţi aduce orice doriţi privind mâncarea şi băutura. Sursa foto: facebook.com/laratuste

Gradina are şi un foişor unde găsiţi frigider, zona de bucătărie, mese (aduţi şi copii), scaune (24 adulti şi 12 copii), canapea şi zona de grătar. În grădină există trambulină, leagăn, masă de fotbal, tobogan gonflabil, cricket, bedminton şi multă, multă iarbă verde.

  • Funkids Club

O alta varianta este Funkids Club, care are capacitatea de maximum 30 de persoane şi se închiriază până la ora 21.00 Preţul pentru închirierea locaţiei este de 1.000 lei pentru 8 ore. Pe perioada închirierii se beneficiază de exclusivitate cu asigurarea că nimeni nu a mai folosit locaţia în ziua respectivă.

De asemenea, vă sunt puse la dispoziţie materiale dezinfectante şi botoşi de unică folosinţă pentru interior.
Aici puteti sa aduceti de acasă mâncarea şi băuturile sau le pregătiţi acolo. În gradină, sunt două grătare, unul pe cărbuni şi unul pe gaz. Dacă doriţi să folosiţi grătarul pe gaz se percepe o taxă de 100 lei pentru butelie.
În interior există o bucătărie utilată şi dotată cu frigider, cuptor, plită pe inducţie, frigider, filtru de cafea şi cană pentru fiert apa. Spaţiul interior este compus dintr-o cameră mare de 80 mp şi două camere de joacă.
Camerele de joacă sunt dotate cu piscină cu bile, mese de activităţi, tablă de scris, bucătării de jucărie, fise de colorat cu persoanjele preferate şi carioci, cort de joacă stil teepee şi diverse alte jucării.
Cei care vor sa organizeze în perioada următoare o petrecere pot opta şi pentru restaurante. Începând de marţi, 1 septembrie, s-au deschis restaurantele. În plus, Guvernul a decis ca numărul persoanelor care pot participa la evenimente private să crească. Potrivit noilor norme, la evenimentele private organizate în interior pot participa cel mult 50 de persoane, iar la petrecerile organizate în exterior cel mult 100 de persoane.
ADVERTISEMENT