Sport

Pandemia COVID-19 sperie naționala Belgiei. Decizie de ultimă oră după victoria cu Rusia

Naționala Belgiei și-a modificat planurile de călătorie după victoria din prima etapă a Grupei D. Decizia a fost luată în contextul situației epidemiologice a Rusiei.
14.06.2021 | 16:55
Pandemia COVID19 sperie nationala Belgiei Decizie de ultima ora dupa victoria cu Rusia
ADVERTISEMENT

Cele peste 14.700 de infectări cu noul coronavirus raportate în ultimele 24 de ore de autoritățile ruse au determinat Federația Belgiană să modifice planurile de călătorie ale naționalei.

Prin urmare, imediat după victoria din prima etapă a grupei B, Hazard și compania s-au văzut nevoiți să se întoarcă de urgență la Bruxelles, de unde vor zbura spre Copenhaga, pentru duelul cu Danemarca, programat joi, 17 iunie, la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

Ulterior, deși ar fi trebuit să se pregătească timp de trei zile în Rusia pentru partida cu Finlanda, aceștia se vor întoarce în cantonamentul de la Tubize și vor ajunge la Sankt Petersburg pe 20 iunie, cu o zi înaintea fluierului de start al ultimului meci din faza grupelor.

Pandemia COVID-19 obligă naționala Belgiei să-și modifice programul după victoria cu Rusia

În timpul şederii noastre recente la Sankt Petersburg am trăit experienţa că petrecerea a câtorva zile în străinătate la hotel, într-un mare oraş în timpuri de pandemie şi găsirea unui teren de antrenament devine mult mai complexă şi dificilă decât înainte.

ADVERTISEMENT

Federaţia belgiană a fost forţată să ia această decizie pentru a-şi proteja jucătorii şi staff-ul.

Prin urmare, jucătorii se vor antrena la Tubize, într-un mediu mult mai sigur faţă de COVID-19 şi în cele mai bune condiţii posibile.

ADVERTISEMENT

Deoarece Sankt Petersburg va organiza trei meciuri suplimentare, terenul de antrenament de la stadionul Petrovski va suferi mai mult, ceea ce ar putea juca un rol cheie în pregătirea jocului cu Finlanda”, a anunțat Federația Belgiană de Fotbal (RBFA).

Thomas Meunier, gol istoric la Euro

În altă ordine de idei, meciul de debut al Belgiei – câștigat cu 3-0 împotriva Rusiei – a marcat un moment special în istoria Campionatului European. Introdus pe teren în minutul 27, la scorul de 1-0, după accidentarea lui Timothy Castagne, Thomas Meunier (Borussia Dortmund) a dublat avantajul echipei sale și a devenit astfel primul jucător care reușește să marcheze din postura de rezervă în primele 45 de minute.

ADVERTISEMENT

În plus, acesta și-a pus amprenta și pe ultimul gol al partidei, marcat de Romelu Lukaku, după o pătrundere curajoasă în terenul advers, urmată de o pasă pe culoar pentru starul lui Inter Milano.

Cât despre Castagne, acesta a suferit o dublă fractură la faţă și a devenit indisponibil până la finalul competiției. „Castagne nu va putea continua să joace. Are o dublă fractură. Cu siguranţă nu va putea disputa restul turneului”, a anunțat selecționerul Belgiei, Roberto Martinez.

În schimb, Kevin De Bruyne s-a recuperat după accidentarea din finala Ligii Campionilor și ar putea intra pe teren în cel de-al doilea meci din grupa B, împotriva selecţionatei Danemarcei.

ADVERTISEMENT