Sporturi

Pandemia de coronavirus a paralizat New York-ul! Complexul “Flushing Meadows” de la US Open devine spital de campanie

31.03.2020 | 12:39
Pandemia de coronavirus a paralizat New Yorkul Complexul Flushing Meadows de la US Open devine spital de campanie
ADVERTISEMENT

SUA pare a fi astăzi ţara care se află în cea mai aspră bătălie cu coronavirusul. Evoluţia numărul de cazuri de îmbolnăviri din ultima perioadă a avut cel mai ridicat ritm în lume, la acest moment semnalându-se peste 120.000 de pacienţi cu COVID 19 şi de la zi al alta situaţia devine şi mai critică.

Complexul de la Flushing Meadows devine spital de campanie COVID 19

Americanii se confruntă cu o situaţie extrem de dificilă, iar epicentrul acesteia este oraşul New York, unde există cel mai mare procent de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

Panica este cuvântul de ordine care a pus stăpânire pe marea metropolă de la tragedia turnurilor gemene din 2003 încoace. Atunci a fost o explozie, un şoc, dar a doua zi viaţa se întorcea la normal, cu victimele lăsate în urmă.

Se lucrează şi la montarea unui mare spital în Central Park

Acum locuitorii unuia dintre cele mai populate şi mai în mişcare peramnentă oraşe din lume, nu doar din SUA, stau înfricoşaţi în case şi ies doar la aprovizionare, care de mult nu mai face faţă cererilor, în special la produsele de igienă.

ADVERTISEMENT

În acest context se lucrează într-un ritm nebun la instalarea unui mare spital de campanie în principala zonă a New York-ului, Central Park.

Arenele Arthur Ashe şi Louis Armstrong se transformă temporar

Însă nu e suficient şi cum organizarea turneului de Grand Slam de la US Open e foarte serios pusă sub semnul întrebării oficialităţile oraşului s-au pus de acord cu conducerea complexului Billie Jean King de la Flushing Meadows pentru colaborare pe durata pandemiei.

ADVERTISEMENT

Concret marile arene Arthur Ashe şi Louis Armstrong se vor transforma temporar în spitale de campanie, fiind estimată montarea paturilor în mai puţin de o săptămână.

Şi alte arene din lume au fost transformate în spitale

Astfel complexul Billie Jean King intră şi el în circuitul marilor arene ale lumii unde se va da cumplita bătălie pentru salvarea vieţilor celor infectaţi cu COVID 19.

ADVERTISEMENT

Recent marele stadion Millennium Park din Cardiffa căpătat această întrebuinţare, iar în America de Sud marile stadioane din Brazilia şi Argentina au devenit şi ele spitale de campanie.

ADVERTISEMENT