News

Pandemia de coronavirus aduce în prim-plan o nouă problemă. Șobolanii din marile orașe devin tot mai agresivi. Video

26.05.2020 | 18:54
Pandemia de coronavirus aduce in primplan o noua problema Sobolanii din marile orase devin tot mai agresivi Video
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus afectează viața oamenilor din întreaga lume, dar aduce în prim-plan o nouă problemă extrem de gravă.

Pandemia de coronavirus aduce în prim-plan o nouă problemă

Conform The Guardian, măsurile de restricție impuse de autoritățile din mai toate țările pe timpul pandemiei de coronavirus au adus cu sine o problemă care cu greu poate fi combătută.

ADVERTISEMENT

Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a avertizat asupra comportamentului ”neobișnuit sau agresiv” la șobolani, ca urmare a închiderii restaurantelor, hotelurilor, barurilor și magazinelor care le ofereau surse de alimentare.

A fost constatată și o trecere relativă la canibalism, mai mulți șobolani fiind observați în timp ce devorau rozătoare mai tinere în lipsa deșeurile comestibile care le asigurau mesele zilnice.

ADVERTISEMENT

Șobolanii au început să intre în locuințe în căutare de hrană

”Închiderea la nivelul întregii comunități a mai multor sectoare alimentare a dus la o scădere a mâncării disponibile rozătoarelor, în special în zonele comerciale dense”, se arată într-un comunicat al CDC.

Într-o filmare nocturnă realizată pe o stradă din New Orleans se poate observa cum peste 30 de șobolani se află în mijlocul străzii și caută mâncare și nu sunt deranjați atunci când o persoană trece pe trotuar.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în Chicago au fost reclamate mai multe cazuri în care șobolanii au pătruns în locuințe în căutare de hrană. Unii experți în rozătoare au prezis o agresivitate crescută a șobolanului urban.

Un studiu realizat în 1949 a stabilit că raportul era de 36 de oameni la un șobolan în New York. Estimarea a fost crescută la unu la unu în anii ’50, iar apoi a scăzut din nou la patru oameni la un șobolan.

ADVERTISEMENT

SUA începe treptat să arate semne de recuperare în lupta cu noul coronavirus. După mai multe zile cu peste 1.000 de decese, luni, Washington-ul a anunțat doar 505 morți. Totalul victimelor de la startul pandemiei de peste ocean e unul imens: aproape 100.000!

ADVERTISEMENT