Fotbal intern

Pandemia de coronavirus face ravagii în fotbalul românesc. Dezvăluirile lui Valeriu Iftime: „Nu pot să le mai dau banii”

23.03.2020 | 15:52
Pandemia de coronavirus face ravagii in fotbalul romanesc Dezvaluirile lui Valeriu Iftime Nu pot sa le mai dau banii
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a dezvăluit că nu poate achita integral prima de calificare în play-off pentru jucători, din cauza problemelor financiare cauzate de pandemia de coronavirus, care a suspendat fotbalul și, în același timp, încasările.

Pandemia de coronavirus afectează financiar cluburile din România

Pandemia de coronavirus care a lovit întreaga planetă în ultimele săptămâni afectează fotbalul, nu doar prin suspendarea competițiilor, ci și prin sistarea încasărilor cluburilor.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime a dezvăluit că nu poate achita integral primele de calificare ale jucătorilor de la FC Botoșani și i-a anunțat deja pe fotbaliști că vor primi, cel puțin deocamdată, doar o parte din suma stipulată în contract.

Mie îmi place să fiu sincer cu jucătorii mei, iar când vorbesc cu ei un lucru, atunci așa rămâne. Însă, din păcate a intervenit criza asta cu coronavirus și de ce îmi era frică nu am scăpat.

ADVERTISEMENT

Am luat legătura cu Jonathan Rodriguez și i-am spus că nu pot să le mai achit acum bonusul integral.  Dacă nu venea nenorocirea asta cu coronavirus nu aveam probleme.

Mă concentrez să strâng banii pentru salariile băieților. Însă, îi asigur pe jucători că toate datoriile către ei vor fi achitate. O să discutăm și cu Miron de la FCSB, dar îl asigur și pe el că nu îl voi uita și o să își primească și el banii pe care îi mai are de încasat de la noi”, a declarat Valeriu Iftime la Prosport.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu drepturile TV

Patronul de la FC Botoșani susține că în aceată perioadă cluburile urmau să primească ultima tranșă din contractul încheiat pentru drepturile de televizare, dar situația este incertă.

Trebuia să primim ultimele 40 la sută din procentele din drepturile TV, cele din ultima rată din contract, dar văd că nu am primit niciun semn în legătură cu acești bani. Rata lui Botoșani era de 300.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În iulie trebuie să primim în avans prima tranșă din viitorul sezon, dar nu ne mai putem baza pe acei bani deoarece nu știu dacă îi vom mai încasa la timp”, recunoaște Valeriu Iftime.

În actualul sezon, FC Botoșani a obținut, în premieră în istoria clubului, calificarea în play-off, după ce a terminat pe locul trei sezonul regular.

ADVERTISEMENT