Fotbal international

Pandemia de coronavirus încă pune probleme, cu o lună înainte de startul Euro 2020. Cum se descurcă orașele gazdă

11.05.2021 | 01:40
Pandemia de coronavirus inca pune probleme cu o luna inainte de startul Euro 2020 Cum se descurca orasele gazda
ADVERTISEMENT

Cu doar o lună rămasă până la debutul Euro 2020, pe 11 iunie, FANATIK vă prezintă situația celor 11 orașe care vor găzdui meciuri. Pandemia de coronavirus, care a provocat amânarea cu un an, pune ceva probleme de organizare și în 2021.

Dublin și Bilbao sunt orașele care au fost scoase de pe lista celor care vor găzdui meciuri. Iar Sevilla a fost introdusă pentru a organiza meciurile Spaniei, programate inițial în Țara Bascilor.

ADVERTISEMENT

Și Bucureștiul a dat asigurări că fanii vor avea acces pe Arena Națională la Euro 2020. Și va găzdui patru partide la competiția continentală. Budapesta este singurul oraș care își propune să umple arena pentru meciurile pe care le organizează.

Care este situația orașelor care vor organiza meciuri la Euro 2020 cu o lună înainte de start. Cum răspund pandemiei de coronavirus

Amsterdam

Pe 12 aprilie, autoritățile olandeze au acceptat ca 12.000 de spectatori să poată asista la meciurile programate la Amsterdam, pe Johan Cruijff Arena. Dar au precizat și că numărul poate să crească sau să scadă, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus. Toți cei prezenți vor trebui să prezinte un test cu rezultat negativ la COVID-19. Vor respecta și o serie de reguli în interiorul arenei, legate de distanțarea socială.

ADVERTISEMENT
  • numărul de cazuri de coronavirus în Olanda este mai degrabă în creștere. Cu o medie în jurul a 7000 de cazuri pe zi în ultima săptămână.
  • Olanda – Ucraina (13 iunie), Olanda – Austria (17 iunie), Macedonia de Nord – Olanda (21 iunie), optime de finală: 2A – 2B (26 iunie)

Baku

Autoritățile din Azerbaijan au decis ca stadionul din Baku să primească public la 50 la sută din capacitate. Ceea ce înseamnă că vor fi aproximativ 34.000 de fani la cele patru meciuri care se dispută pe uriașul stadion. Nu s-au anunțat condiții pentru cei care vor fi prezenți.

ADVERTISEMENT
  • Au fost puține cazuri de coronavirus în Azerbaijan în ultimele săptămâni. Cu o medie zilnică în scădere și sub 1000 de cazuri.
  • Țara Galilor – Elveția (12 iunie), Turcia – Țara Galilor (16 iunie), Elveția – Turcia (20 iunie), sfert de finală (3 iulie)

București

13.000 de spectatori vor avea posibilitatea de a asista la fiecare dintre cele patru meciuri programate pe Arena Națională la Euro 2020. MTS a anunțat că vor fi primiți doar cei care prezintă un test negativ, în vreme ce premierul Florin Cîțu a venit cu varianta conform căreia doar fanii vaccinați vor avea acces.

ADVERTISEMENT
  • Numărul de cazuri în București a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni. Iar autoritățile au anunțat că mai multe restricții vor fi ridicate de la 1 iunie.
  • Austria – Macedonia de Nord (13 iunie), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie), Ucraina – Austria (21 iunie), optime de finală: 1F – 3A/B/C.

Budapesta, singurul oraș care va primi fani la întreaga capacitate. Dar se cer teste negative pentru cei prezenți

Budapesta

Autoritățile maghiare au cel mai îndrăzneț proiect legat de euro. Anunță că arena Ferencz Puskas va fi la capacitate maximă pentru meciurile de la Euro 2020. Dar condițiile impuse sunt draconice. Inclusiv două teste negative pentru fanii care vin de peste hotare.

  • după o perioadă foarte grea în martie, cu peste 10.000 de cazuri pe zi, Ungaria pare să aibă situația sub control. Sub 2000 de cazuri pe zi în ultima săptămână.
  • Ungaria – Portugalia (15 iunie), Ungaria – Franța (19 iunie), Portugalia – Franța (23 iunie), optime de finală: 1C – 3 D/E/F

Copenhaga

11.000 sau 12.000 de fani vor putea asista la meciurile de pe Parken, stadion cu o capacitate de 38.000 de locuri. Autoritățile daneze au anunțat că vor cere teste pentru cei prezenți. Numărul de fani ar putea crește dacă numărul de cazuri scade în Danemarca.

  • Medie sub 1000 de cazuri pe zi pentru Danemarca, ceea ce ar putea duce la suplimentarea locurilor alocate pentru fani.
  • Danemarca – Finlanda (12 iunie), Danemarca – Belgia (17 iunie), Danemarca – Rusia (21 iunie), optime de finală: 2D – 2E (28 iunie)

Glasgow

Glasgow, Dublin și Bilbao sunt orașele care au fost refuzat în primă fază să dea asigurări că vor primi spectatori. În cele din urmă, doar scoțienii au reușit să păstreze organizarea turneului. Asta după ce au acceptat să primească 12.000 de fani în tribune. Dublin a ieșit din calcule, iar Sevilla a înlocuit Bilbao.

  • Doar 168 de cazuri noi de coronavirus raportate pe 10 mai în Scoția. Motiv pentru care numărul de fani admiși la meciuri ar putea chiar să crească.
  • Scoția – Cehia (14 iunie), Croația – Cehia (18 iunie), Croația – Scoția (22 iunie), optimi de finală: 1E – 3A/B/C/D

Stadionul Wembley, din Londra, va organiza nu mai puțin de opt partide la Euro 2020. Inclusiv semifinalele și finala

Londra

Oficialii britanici fac eforturi să primească 45.000 de fani la meciurile de la Euro. Adică jumătate din capacitatea de pe Wembley. Astfel că s-a ajuns ca arena londoneză să găzduiască nu mai puțin de opt meciuri, printre care cele două semifinale și finala.

  • După marile probleme din prima parte a anului, Londra are situația sub control acum. Cu doar 273 de cazuri raportate pe 10 mai.
  • Anglia – Croația (13 iunie), Anglia – Scoția (18 iunie), Anglia – Cehia (22 iunie), optime de finală 1A – 2C (26 iunie), optime de finală 1D-2F (29 iunie), semifinalele (6, 7 iulie), finala (11 iulie).

Munchen

Autoritățile germane au aprobat prezența a 14.500 de fani în tribunele stadionului din Munchen pentru meciurile de la Euro 2020. Asta după ce orașul din Bavaria a fost între cele aflate în pericol de a pierde statutul de organizator.

  • Deși sunt încă peste 10.000 de cazuri pe zi ca medie în Germania, autoritățile au anunțat deja ridicarea unor restricții pentru persoanele care s-au vaccinat.
  • Germania – Franța (15 iunie), Germania – Portugalia (19 iunie), Germania – Ungaria (23 iunie), sfert de finală (2 iulie)

Spania merge în Sud. Sevilla a fost aleasă pentru a găzdui meciurile “La Roja”. Bilbao a pierdut șansa

Roma

Și Stadio Olimpico ar putea găzdui un număr mare de fani. Chiar 50 la sută din capacitate, speră autoritățile italiene. Ceea ce ar însemna 35.000 de fani la fiecare dintre cele patru partide.

  • Italia rămâne în alertă și trece de pragul de 10.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi
  • Italia – Turcia (11 iunie), Italia – Elveția (16 iunie), Italia – Țara Galilor (20 iunie), sfert de finală (3 iulie)

Sankt Petersburg

După ce au promis că vor accepta ca arena din Sankt Petersburg să fie pe jumătate plină la Euro 2020, rușii au primit nu mai puțin de șapte partide. Inclusiv un sfert de finală.

  • Rusia a scăzut sub 10.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, iar autoritățile iau în calcul renunțarea la unele restricții.
  • Rusia – Belgia (12 iunie), Polonia – Slovacia (14 iunie), Rusia – Finlanda (16 iunie), Suedia – Slovacia (18 iunie), Finlanda – Belgia (21 iunie), Suedia – Polonia (23 iunie), sfert de finală (2 iulie)

Sevilla

Sevilla a primit șansa de a găzdui meciuri la Euro după ce autoritățile din Andaluzia au asigurat că pot asigura prezența fanilor în limita a 30 la sută din locuri. Sudul Spaniei nu este la fel de afectat de cazurile de coronavirus, motiv pentru care s-a luat decizia de a muta meciurile de la Bilbao la Sevilla.

  • Numărul de cazuri în Spania este în scădere, sub 5.000 de infectări noi zilnice pe finalul săptămânii trecute.
  • Spania – Suedia (14 iunie), Spania – Polonia (19 iunie), Spania – Slovacia (23 iunie), optime de finală: 1B – 3 A/D/E/F

 

ADVERTISEMENT