News

Pandemia de coronavirus, lovitură dură pentru economia lumii. Șeful Băncii Mondiale: ”Criza poate dura 10 ani”

07.06.2020 | 11:40
Pandemia de coronavirus lovitura dura pentru economia lumii Seful Bancii Mondiale Criza poate dura 10 ani
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe majoritatea statelor reprezintă o lovitură devastatoare pentru economia lumii, iar efectele sale se vor vedea timp de cel puțin un deceniu. Avertismentul vine de la cel mai înalt nivel.

Pandemia de coronavirus, lovitură dură pentru economia lumii

Covid-19 face ravagii la nivel mondial, acolo unde a ucis peste 400.000 de oameni și a îmbolnăvit în total aproape 7.000.000 de persoane pe tot Mapamondul.

ADVERTISEMENT

Concomitent cu problemele din sistemul sanitar, pandemia de coronavirus este o ”lovitură devastatoare” pentru economia mondială, anunță președintelui Băncii Mondiale, David Malpass.

În opinia lui Malpass, impactul negativ asupra economiei din cauza pandemiei poate dura un deceniu și este nevoie de încurajarea altor sectoare care să înlocuiască locurile de muncă pierdute în turism informează BBC.

ADVERTISEMENT

”Acest coronavirus a reprezentat o lovitură devastatoare pentru economia din toată lumea. Izolarea și oprirea temporară a economiei a însemnat miliarde de oameni ale căror activități au fost perturbate. Asta îngrijorează foarte mult.

Atât consecințele directe, adică venitul pierdut, dar și consecințele asupra sănătății, precum și consecințele sociale, sunt cu adevărat dure pentru populație”, a spus Malpass.

ADVERTISEMENT

Șeful Băncii Mondiale: ”Criza poate dura 10 ani”

Când a fost nevoit să facă previziuni despre ceea ce va urma, Șeful Băncii Mondiale a fost apocaliptic în analize și a spus că această criză provocată de Covid-19 poate dura un deceniu.

”Deși piețele financiare și-au revenit, în țările sărace crește șomajul, iar oamenii nu-și mai găsesc de lucru nici în sectorul informal. Această situație va afecta următorul deceniu”, a afirmat oficial american de 64 de ani.

ADVERTISEMENT

David Malpass mai apreciază că numărul celor care vor ajunge în sărăcie extremă va fi de ordinul zecilor de milioane.

”Peste 60.000.000 de oameni ar putea fi împinși către o sărăcie extremă. Asta înseamnă că ei ar putea să fie nevoiți să trăiască cu mai puțin de 1.9 dolari americani pe zi. Creditorii comerciali, băncile și fondurile de pensii ar trebui să scutească populația de taxe mărite”, a mai spus Malpass.

ADVERTISEMENT