ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Pandemia de coronavirus nu a oprit lucrările la stadioanele pentru EURO. Stadiul proiectelor

Autor: Francisc Oprea | 04.04.2020 | 10:49
Pandemia de coronavirus nu a oprit lucrările la stadioanele pentru EURO. Stadiul proiectelor
Lucrările stadioanelor pentru EURO continuă. FOTO: Gsp

Pandemia de coronavirus a afectat toate sectoarele sociale din România, însă lucrările de la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf au continuat, cele trei proiecte fiind din ce în ce mai aproape de finalizare.

ADVERTISEMENT

Lucrările la stadioanele pentru EURO continuă

România va găzdui patru partide din cadrul turneului final al Campionatului European din vara anului viitor și, chiar dacă meciurile oficiale se joacă pe Arena Națională, trei noi stadioane se vor construi pentru antrenamentele naționalelor care vor evolua la București.

Pandemia de coronavirus, care a blocat cele mai multe dintre activitățile de pe teritoriul României în această perioadă, nu a afectat și lucrările de la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, care avansează vizibil.

ADVERTISEMENT

Proiectul arenei din Bulevardul Ghencea este cel mai avansat, fiind deja montate aproape în totalitate scaunele și acoperișul.

Stadionul din Giulești va fi ridicat în următoarea perioadă, în timp ce la Arcul de Triumf a început construirea tribunelor, conform Gsp.

ADVERTISEMENT
  • 31.000 de locuri va avea stadionul Steaua
  • 14.000 de locuri va fi capacitatea arenei din Giulești
  • 8.200 de suporteri vor putea asista la meciurile de pe noul stadion Arcul de Triumf

Amânarea EURO avantajează România

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat inițial în această vară, a fost amânat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Decizia UEFA avantajează România, stadionul Ghencea fiind singurul care ar fi fost disponibil pentru antrenamentele de la EURO dacă turneul final s-ar fi jucat în vara acestui an.

Reprezentativele Austriei și Ucrainei vor juca la București meciurile din grupele Campionatului European, a treia formația din grupa C, din care mai face parte și Olanda, care va evolua la Amsterdam, urmând a fi stabilită după barajul din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Pentru a obține calificarea la EURO și, în același timp, disputarea a doua partide pe Arena Națională, România trebuie să treacă de Islanda în semifinalele barajelor și de Ungaria sau Bulgaria, în ultimul act, meciuri ce se vor juca, dacă situația o va permite, în septembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!