Fotbal intern

Pandemia de coronavirus nu a oprit lucrările la stadioanele pentru EURO. Stadiul proiectelor

04.04.2020 | 10:49
Pandemia de coronavirus nu a oprit lucrarile la stadioanele pentru EURO Stadiul proiectelor
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a afectat toate sectoarele sociale din România, însă lucrările de la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf au continuat, cele trei proiecte fiind din ce în ce mai aproape de finalizare.

Lucrările la stadioanele pentru EURO continuă

România va găzdui patru partide din cadrul turneului final al Campionatului European din vara anului viitor și, chiar dacă meciurile oficiale se joacă pe Arena Națională, trei noi stadioane se vor construi pentru antrenamentele naționalelor care vor evolua la București.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus, care a blocat cele mai multe dintre activitățile de pe teritoriul României în această perioadă, nu a afectat și lucrările de la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, care avansează vizibil.

Proiectul arenei din Bulevardul Ghencea este cel mai avansat, fiind deja montate aproape în totalitate scaunele și acoperișul.

ADVERTISEMENT

Stadionul din Giulești va fi ridicat în următoarea perioadă, în timp ce la Arcul de Triumf a început construirea tribunelor, conform Gsp.

  • 31.000 de locuri va avea stadionul Steaua
  • 14.000 de locuri va fi capacitatea arenei din Giulești
  • 8.200 de suporteri vor putea asista la meciurile de pe noul stadion Arcul de Triumf
ADVERTISEMENT

Amânarea EURO avantajează România

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat inițial în această vară, a fost amânat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia UEFA avantajează România, stadionul Ghencea fiind singurul care ar fi fost disponibil pentru antrenamentele de la EURO dacă turneul final s-ar fi jucat în vara acestui an.

ADVERTISEMENT

Reprezentativele Austriei și Ucrainei vor juca la București meciurile din grupele Campionatului European, a treia formația din grupa C, din care mai face parte și Olanda, care va evolua la Amsterdam, urmând a fi stabilită după barajul din Liga Națiunilor.

Pentru a obține calificarea la EURO și, în același timp, disputarea a doua partide pe Arena Națională, România trebuie să treacă de Islanda în semifinalele barajelor și de Ungaria sau Bulgaria, în ultimul act, meciuri ce se vor juca, dacă situația o va permite, în septembrie.

ADVERTISEMENT