ADVERTISEMENT
Simona Halep

Pandemia de coronavirus poate compromite definitiv sezonul Simonei Halep! Turneul de la Roland Garros, în pericol de anulare

Autor: Gabriel Esanu | 29.08.2020 | 14:37
Pandemia de coronavirus poate compromite definitiv sezonul Simonei Halep! Turneul de la Roland Garros, în pericol de anulare
Simona Halep a jucat un singur turneu de la reluarea circuitului WTA, cel de la Praga. Pe care l-a și câștigat

Programul Simonei Halep ar putea fi complet distrus de pandemia de coronavirus. La reluarea circuitului WTA, Halep a decis să mizeze totul pe Roland Garros 2020. Carte care s-ar putea dovedi pierzătoare!

ADVERTISEMENT

Franța este în acest moment țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus din toată Uniunea Europeană. Iar ultimele zile au adus creșteri alarmante. Vineri, Franța a fost pe locul 7 în lume în ceea ce privește noile raportări!

Și pe primul loc în Europa, cu nu mai puțin de 7.379 de cazuri noi înregistrate. Pe locul 2 în UE este Spania, dar cu un număr aproape la jumătate, 3.829. Ce-i drept, și cu o populție ceva mai mică. Cam două treimi din cea a Franței.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a renunțat la US Open tocmai din cauza riscurilor legate de COVID-19! Mai merge la Paris?

Problema este cu atât mai alarmantă dacă ținem cont că situația a degenerat într-un timp foarte scurt. În luna iunie, Franța lega mai multe zile cu sub 500 de cazuri. Chiar și în iulie totul părea sub control. Rareori se trecea de pragul de 1000 de cazuri. Dar ultimele zile din august au adus raportări foarte îngrijorătoare. Între 24 și 28 august, raportările au crescut astfel: 1955, 3304, 5429, 6111 și 7379. Ultimele două zile au fost recorduri de cazuri noi înregistrate de la încetarea stării de urgență.

Mai mult, cele mai mari motive de îngrijorare vin chiar de la Paris. Orașul în care urmează să se dispute turneul de la Roland Garros, peste doar patru săptămâni! Capitala a fost printre primele zone cu grad mare de risc.

ADVERTISEMENT

Iar dacă numărul de cazuri va continua pe această pantă ascendentă, șansele care Roland Garros să se mai dispute scad considerabil. Organizatorii nu au făcut niciun anunț, dar autoritățile locale și cele sanitare au început deja să pună presiune.

Anularea turneului de la Roland Garros ar putea fi o lovitură grea pentru Simona Halep. Jucătoarea din România și-a făcut programul în așa fel încât să fie în cea mai bună formă posibilă la Paris. Este chiar principalul motiv pentru care a declinat participarea la US Open.

ADVERTISEMENT

Ar putea rămâne doar cu turneul de la Roma

Explicația jucătoarei noastre a fost aceea că nu dorea ca trecerea bruscă de la hard la zgură să îi afecteze jocul la Roland Garros. Astfel că vrea să meargă întâi la Roma, unde să reintre în atmosfera de concurs, iar apoi să dea totul la French Open.

Ultimele evenimente din Franța o preocupă cu siguranță și pe Simona Halep. Jucătoarea de pe locul 2 mondial a susținut în mai multe rânduri că pune sănătatea pe primul plan. Astfel că există și posibilitatea ca ea să fie cea care decidă că anul acesta trebuie să sară și Roland Garros. Ceea ce ar putea însemna sezon încheiat pentru Halep. Poate doar participarea la Roma ar mai putea fi luată în calcul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!