News

Pandemia de coronavirus schimbă turismul din temelii! Avertismentul specialiștilor: “De anul viitor, călătoriile nu vor mai fi pentru oricine!”. Exclusiv

20.07.2020 | 15:35
Pandemia de coronavirus schimba turismul din temelii Avertismentul specialistilor De anul viitor calatoriile nu vor mai fi pentru oricine Exclusiv
ADVERTISEMENT

Turismul este unul dintre cele mai afectate sectoare de pandemia de coronavirus. În luna martie când țările au intrat în carantină, majoritatea avioanelor au fost ținute la sol, iar turismul a fost zero. Creșterea din această vară este una timidă, iar perspectivele nu sunt deloc încurajatoare. 

Companiile aeriene anunță pierderi de 300.000.000.000 de dolari în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Multe companii de zbor trec printr-o criză profundă și sunt amenințate de faliment, iar la nivel de călătorii, turiștii sunt încă circumspecți din cauza crizei COVID-19.

ADVERTISEMENT

Despre situația turismului la nivel global și cum arată acest sector în era post-COVID, FANATIK a stat de vorbă cu Răzvan Pascu, antreprenor și consultant în turism, care a explicat că vor dispărea multe agenții de turism de pe piață:

Pandemia de coronavirus schimbă turismul din temelii! Avertismentul specialiștilor

“Turismul este foarte aproape de zero în acest moment. Dacă vom compara cu anii trecuți, suntem la ani lumină față de ceea ce a fost. Ne putem aștepta la creșteri, însă este foarte ușor să crești când baza este foarte mică. 

ADVERTISEMENT

Însă, cred că la ce eram acum cinci luni de zile vom ajunge în minimum trei ani. Mă refer și la nivel de zboruri și la nivel de încredere. Dacă va apărea un tratament, dacă va apărea un vaccin, poate că oamenii se vor simți în siguranță și vor călători din nou, poate chiar mai mult decât la începutul acestui an.

Situația în turism rămâne una incertă, mai ales că asistăm la o schimbare completă a turismului. Eu cred că vor dispărea multe agenții de turism de pe piață, vor dispărea multe companii aeriene, vor dispărea multe linii de croazieră”, a spus Pascu.

ADVERTISEMENT

“Cred că de anul viitor turismul nu va mai fi chiar pentru oricine”

Răzvan Pascu este de părere că turismul va fi regândit complet în perioada următoare, iar prețurile vor crește atât la călătoriile cu avionul, cât și la vacanțele din străinătate:

“Business-ul va fi regândit complet. Unele dintre ele vor renunța la anumite costuri, de genul agenție la stradă și se vor întrepta mai degrabă către online. Companiile aeriene… cum este și exemplui Blue Air care a intrat în insolvență, nu știm ce se va întâmpla. Își vor căuta niște modele de business mult mai clare.

ADVERTISEMENT

Probabil că și călătoriile cu avionul într-un orizont mediu și lung, să zic un an, vor începe să devină mai scumpe. Cred că turismul nu va mai fi așa de accesibil pentru toată lumea începând cu anul viitor. 

Anul acesta toți sunt în căutare de cash-flow și vor mai scădea prețurile pentru a-și umple cât de cât avioanele, pentru a umple hotelurile, dar cred că de anul viitor turismul nu va mai fi chiar pentru oricine”, a spus Pascu pentru FANATIK.

  • 300.000.000.000 de dolari este pierderea estimată de companiile aeriene în 2020
  • 14.508.892 de infecții cu COVID-19 sunt înregistrate la nivel global

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: