News

Pandemia de coronavirus va schimba radical turismul din întreaga lume! Cum au de gând autoritățile să evite aglomerația pe plajă

10.05.2020 | 10:14
Pandemia de coronavirus va schimba radical turismul din intreaga lume Cum au de gand autoritatile sa evite aglomeratia pe plaja
ADVERTISEMENT

Chiar dacă majoritatea țărilor afectate de răspândirea noului coronavirus se pregătesc să relaxeze restricțiile de distanțare socială și viața va începe să-și reia treptat cursul firesc, nimic nu va mai putea fi ca înainte.

Asta pentru că boala și-a pus foarte serios amprenta asupra mentalului fiecăruia dintre noi, schimbând radical felul în care ne raportăm la cei din jur, precum și interacțiunea interumană, care altădată se realiza fără opreliști.

ADVERTISEMENT

Turismul, schimbat radical în urma pandemiei de coronavirus. Cum va trebui să mergem la plajă

Totodată, printre industriile care au avut cel mai mult de suferit din cauza crizei provocate de COVID-19 se numără și turismul, iar șansele ca situația să se îmbunătățească sunt extrem de mici, cel puțin dacă ne raportăm la viitorul apropiat. Odată reluată activitatea, vor trebui respectate cu sfințenie anumite reguli de igienă și distanțare socială instituite pentru a evita o explozie a numărului de infectări.

În marile destinații turistice ale lumii a început să prindă contur ideea ca fiecare persoană să-și rezerve locul pe nisip, în speranța că astfel nu se va ajunge la aglomerarea plajelor. În Spania, spre exemplu, dacă îți dorești să faci o baie în mare sau să petreci câteva ore la soare, vei avea la dispoziţie o aplicaţie de unde îți vei putea rezerva un șezlong. Prin intermediul ei îți rezervi locul unde dorești să stai pe plajă, fie că este mai aproape sau mai departe de apă, la fel cum procedezi în cazul locurilor din avion sau de la cinema.

ADVERTISEMENT

Bulgaria și Grecia speră să poată deschide sezonul estival

Această vară va fi diferită. Va fi mai mult spaţiu între tine şi colegul de plajă. O să fie ca o plajă business class”, a declarat pentru CNN primarul staţiunii Canet d’en Berenguer. Anul trecut, pe plaja din această localitate încăpeau 10.000 de oameni, iar în 2020 va fi loc doar pentru 5.000. Nisipul este deja împărţit în sectoare, delimitate cu plase, iar turiştii au posibilitatea de a-și rezerva un loc dimineaţa sau seara, însă nu pe toată durata zilei.

Acelaşi sistem ar putea fi aplicat şi în Grecia, unde au început deja pregătirile pentru sezonul estival, mult întârziat de epidemia de coronavirus. Proprietarii speră să poată deschide plajele de pe 1 iulie, cu condiția respectării unor reguli stricte. În Santorini, pe nisip au fost instalate mai multe cabine din plexiglas care adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă și sunt prevăzute cu dispozitive cu gel dezinfectant.

ADVERTISEMENT

De săptămâna viitoare, bulgarii vor avea voie să călătorească pe teritoriul țării în scop turistic, astfel că vor fi redeschise hotelurile mici şi pensiunile, iar plajele vor putea primi turiști de la 1 iunie, mai devreme decât se preconiza inițial. Pentru a-i convinge să îşi facă vacanţa în ţară, oficialii de la Sofia vor să le ofere cetățenilor vouchere pe care să le poată folosi până la finalul anului 2021.

În ceea ce-i priveşte pe turiştii străini, autorităţile speră să poată redeschide ţara pentru ei de la 1 iulie. Sunt în discuție mai multe variante, printre care și aceea ca turiștii să fie primiţi doar din statele vecine şi doar dacă în statul respectiv epidemia este ţinută sub control. Pentru a-i încuraja pe oameni să călătorească, 47% dintre hotelierii bulgari spun că vor reduce preţurile.

ADVERTISEMENT

În Bulgaria au fost confirmate aproape 1.900 de cazuri de coronavirus, iar 84 de persoane și-au pierdut viața. Vecinii de la sud de Dunăre au fost printre primele ţări din Europa care au impus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, cu scopul a reduce riscul propagării noului coronavirus. Cu toate acestea, de Paşte, bisericile din Bulgaria au rămas deschise.

ADVERTISEMENT