News

Pandemia de Covid-19 face ravagii într-o țară uriașă a planetei. Aproape 10 mii de cazuri în ultima zi și un bilanț peste Italia

06.06.2020 | 15:06
Pandemia de Covid19 face ravagii intro tara uriasa a planetei Aproape 10 mii de cazuri in ultima zi si un bilant peste Italia
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 face ravagii în India, o țară uriașă a planetei, cu peste 1,35 miliarde de locuitori. Cu aproape 10 mii de infectări în ultima zi, țara din Asia a luat fața Italiei la capitolul noi cazuri de la startul crizei sanitare.

Pandemia de Covid-19 face ravagii într-o țară uriașă a planetei. Aproape 10 mii de cazuri în ultima zi și un bilanț peste Italia

A doua cea mai mare țară a planetei din punct de vedere al numărului de locuitori, India, se confruntă cu o intensificare a pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Media zilnică de îmbolnăviri se apropie de 10.000 de cazuri, iar numărul morților este tot mai mare. Cu cele 9.887 de contaminări anunțate în ultima zi, India a trecut de Italia într-un clasament nedorit al infecțiilor.

Multe dintre noile cazuri au fost raportate în zonele rurale ale Indiei, după ce sute de mii de muncitori zilieri au părăsit oraşele plasate în carantină pentru a se întoarce în satele lor natale şi au rămas fără locuri de muncă în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

De la startul epidemiei, în India s-au raportat 236.184 de cazuri de infectare cu Covid-19, față de 234.531 câte au anunțat până vineri autoritățile de la Roma.

Numărul total al celor care și-au pierdut viața în India de la începutul epidemiei se ridică la 6.649, în ultimele 24 de ore fiind raportate 286 de victime.

ADVERTISEMENT

În acest moment, India este pe locul 6 în lume la capitolul infecții, însă e pe locul 1, în Asia, la distanță uriașă față de Turcia și Iran.

Sistemul medical din India, la un pas de colaps

Conform BBC, Sistemul de sănătate din Mumbai este pe punctul de a se prăbuși, în timp ce spitalele din Capitala New Delhi Delhi vor rămâne fără spațiu de internare în cel mai scurt timp.

ADVERTISEMENT

În ciuda situații critice, autoritățile din India spun că centrele comerciale, lăcașurile de cult, restaurantele și birourile vor avea voie să se redeschidă începând de luni, 8 iunie.

Măsurile de izolare vor rămâne în vigoare în zonele de mare risc, în timp ce pieţele, magazinele şi companiile industriale au primit permisiunea de a îşi relua activităţile. Călătoriile rutiere, feroviare şi aeriene au fost, de asemenea, reluate.

ADVERTISEMENT