News

Cum a schimbat pandemia gusturile românilor în turism! Ce fel de cazări inedite sunt căutate la agenţii

Cum a schimbat pandemia gusturile românilor în turism! Ce fel de cazări inedite sunt căutate la agenţii și câți bani sunt pregătiți să plătească pentru un loc pe care să nu-l împartă cu altcineva.
05.01.2022 | 13:44
Cum a schimbat pandemia gusturile romanilor in turism Ce fel de cazari inedite sunt cautate la agentii
Cum a schimbat pandemia de coronavirus gusturile românilor în turism! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Când s-au deschis granițele românii n-au ezitat o clipă. Mulți au plecat să muncească în străinătate, dar au existat și amatori de plimbări și concedii. Agențiile de turism atât au așteptat și între timp destinații ca Grecia, Turcia sau Egipt au devenit chiar banale.

N-au lipsit din peisaj nici exoticele Zanzibar, Mauritius, Dominicană, Maldive sau Bora Bora. Ca la un semn, pandemia de coronavirus a închis însă totul și concediile s-au făcut, mai degrabă, pe repede înainte în primă fază. Apariția vaccinului a mai reașezat algoritmul turismului, dar, nu puțini au fost românii care și-au schimbat gustul în materie de vacanțe.

ADVERTISEMENT

Cum a schimbat pandemia de COVID-19 gusturile românilor în turism!

Mai exact, de teama infectării, mulți au încercat diferite variante și cât mai izolate de restul lumii. Așa au apărut cazările în locuri inedite, cazări care în trecut abia dacă aveau parte de câțiva turiști. Cabane îndepărtate, pensiuni retrase și vile aflate la o distanță serioasă de primul vecin și-au descoperit mușterii gata să plătească în plus tocmai pentru acest lucru.

Au apărut chiar construcții noi, căsuțe în copaci, minicabane instalate pe malul lacurilor sau rulote pregătite să ofere confort de cinci stele. Şi nu a mai durat mult până când s-a făcut coadă. Astfel, există în acest moment liste întregi de așteptare pentru diferite locuri de cazare considerate cel puțin aparte.

ADVERTISEMENT

„Este un tren, să știți, chiar este un trend venit de peste hotare. Nu au inventat românii acest gen de turism, dar l-au preluat din mers. Știți câți oameni doreau să meargă într-o căsuță în copac înainte de pandemie? Exact, prea puțini. 

Exista un singur loc care oferea acest gen de cazare, în Predeal, care avea, într-adevăr, listă de așteptare, dar o clientelă clară. Vorbim despre perechi de îndrăgostiți atrași, mai degrabă, de șemineu și patul larg. 

ADVERTISEMENT

Acum s-au construit cel puțin alte 5 astfel de locuri. Știți cine vrea să doarmă într-o căsuță din copac? Exact, toată lumea. Așa că oamenii nu ezită și plătesc bani frumoși tocmai pentru ineditul situației”, a zis Alina Morea, reprezentanta unei agenții de turism pentru FANATIK.

Cât costă „singurătatea” în materie de turism

Există mai multe tipuri de cazări care îți oferă o distanță apreciabilă față de ceilalți oameni. Unele vile vin cu pensiune completă cu trei mese pe zi, de cele mai multe ori gătite chiar de gazde. Sunt însă situații unde se merge și pe varianta de catering sau în regim propriu de gospodărire.

ADVERTISEMENT

Glampingul a prins de minune în ultimii doi ani de zile, dar la fel s-a întâmplat și în cazul conacelor sau chiar a castelelor care au trecut printr-un amplu proces de renovare. Interesant este că în ecuație au intrat și casele tradiționale, case care aduc aminte de copilărie sau bunici.

Cazări la bungalow, în Delta Dunării, la munte sau în Bucovina pitorească, pe tărâmurile de basm ale Transilvaniei ori în Maramureșul de poveste sunt și ele în topul căutărilor.

„Avem oferte pentru toate gusturile, era normal să ne adaptăm. Am avut în ultima perioadă discuții cu tot felul de proprietăți, avem listate acum căsuțe în copac, bungalowuri sau chiar simple căsuțe pe roți. 

Glampingurile sunt în top și vă spun cât se poate de sincer că acolo vor rămâne de acum încolo. Și nu sunt deloc ieftine, deloc. Se poate ajunge și la 100 de euro pe noapte pentru o noapte petrecută la cort. 

Familiile cu copii reprezintă ținta acestor glampinguri. Vă dați seama ce experiență frumoasă este pentru un copil mic, să stea pe o terasă până seara târziu, la foc, apoi să doarmă la cort.

Avem acum Ecovillage-uri, cazări în stil japonez, cazări la căsuțe. Este adevărat că toate costă și nu puține sunt peste medie, a mai zis Alina Morea.

De remarcat că un loc de cazare într-un bungalow pe malul apei pleacă de la 35 de euro în timpul săptămânii și poate să ajungă și până la 100 de euro camera în weekend. De asemenea, o căsuță în copac poate ajunge la 75 de euro pe noapte, în timp ce pensiunea completă la o fermă autentică poate costa și 150 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Momentul în care o şoferiţă zboară printr-o benzinărie şi evită la milimetru pompa...
Momentul în care o şoferiţă zboară printr-o benzinărie şi evită la milimetru pompa de gaz, apoi aterizează într-o curte, în Iaşi
Au pus banii pe masă! Prima ofertă scrisă a venit: Radu Drăgușin, față...
Au pus banii pe masă! Prima ofertă scrisă a venit: Radu Drăgușin, față în față cu transferul carierei
„Nicu Gheară mi-a zis, dar nu l-am ascultat”. Marele regret al fostului internațional
„Nicu Gheară mi-a zis, dar nu l-am ascultat”. Marele regret al fostului internațional
Cea mai cunoscută amantă din România s-a prăbuşit emoţional: Escroacă nenorocită, eşti cea...
Cea mai cunoscută amantă din România s-a prăbuşit emoţional: Escroacă nenorocită, eşti cea mai mincinoasă din Univers!
Tancurile Abrams își fac apariția pe frontul ucrainean. Kievul trebuie să decidă dacă...
Tancurile Abrams își fac apariția pe frontul ucrainean. Kievul trebuie să decidă dacă le folosește pentru apărare sau le păstrează pentru o viitoare contraofensivă
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe...
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe malul apei....
Alertă maximă în Europa! Anunțul teribil venit chiar acum din Germania
Alertă maximă în Europa! Anunțul teribil venit chiar acum din Germania
Exclusiv. Avem imaginea! Cătălin Cherecheș, surprins de camerele de supraveghere din Ungaria
Exclusiv. Avem imaginea! Cătălin Cherecheș, surprins de camerele de supraveghere din Ungaria
Vica Blochina a sărit la gâtul Oanei Roman! Ce au de împărțit cele...
Vica Blochina a sărit la gâtul Oanei Roman! Ce au de împărțit cele două vedete: ”Ești o escroacă nenorocită”
Cum arată fiicele lui Corneliu Vadim Tudor la opt ani de la moartea...
Cum arată fiicele lui Corneliu Vadim Tudor la opt ani de la moartea tribunului. Cu ce se ocupă Lidia și Eugenia
Șeful Poliției de Frontieră, demis din funcție după ce primarul Cătălin Cherecheș a...
Șeful Poliției de Frontieră, demis din funcție după ce primarul Cătălin Cherecheș a trecut ilegal granița înainte să fie condamnat la închisoare
Cea mai bogată comună din România. Are condiții mai bune decât multe dintre...
Cea mai bogată comună din România. Are condiții mai bune decât multe dintre orașele „de fițe”
Cum e viața la -71 de grade Celsius? N-ai nevoie de frigider și...
Cum e viața la -71 de grade Celsius? N-ai nevoie de frigider și nu poți opri motorul mașinii