News

Nu mai poți cumpăra cât vrei. Schimbările aduse de pandemie în supermarketuri te vor surprinde

Pandemia de Covid-19 aduce schimbări în supermarketuri. În unele dintre aceste magazine, clienții nu vor mai putea cumpăra în cantități excesive unele produse.
13.11.2021 | 21:11
Nu mai poti cumpara cat vrei Schimbarile aduse de pandemie in supermarketuri te vor surprinde
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 continuă să afecteze comportamentul cumpărătorilor. În ultima perioadă, magazinele alimentare au fost luate cu asalt de cetățenii care, de frica unei crize alimentare au cumpărat cu mult peste nevoile personale.

Evenimente de acest gen s-au petrecut în mai multe țări de pe glob și, din păcate, recent s-au observat și în România. Rafurile mai multor magazine au fost golite în foarte scurt timp.

ADVERTISEMENT

Dată fiind această situație, pentru a proteja populația și a permite accesul unei mase cât mai largi la produse, reprezentanții mai multor lanțuri de supermarketuri au luat măsuri fără precedent și au decis să limiteze achiziționarea unor alimente de bază.

Clienții nu mai pot cumpăra cantități uriașe. Schimbările aduse de pandemie în supermarketuri

Companii importante din România au început să raționalizeze anumite produse. Asta înseamnă că populația nu va mai putea cumpăra alimente în cantități mari.

ADVERTISEMENT

Un exemplu în acest sens este ceea ce se întâmplă la un supermarket din Sectorul 3 al Capitalei, acolo unde clienții pot cumpăra doar două baxuri de ulei, pe același bon.

Conform Cancan, în magazinele Kaufland, la raioanele cu alimente, sunt afișate următoarele mesaje:

ADVERTISEMENT

”Vânzarea acestui produs este limitată la maximum 2 baxuri, pe client! Mulțumim pentru înțelegere!” și mesajul ”Vânzarea produselor din categoriile făină/mălai/conserve legume/paste/săpun este limitată la maximum două baxuri, pe bonul fiscal”.

Reprezentanții retailerului au explicat această decizie: ”E pandemie și oamenii trebuie să aibă ce mânca, de asta trebuie să se cumpere mai puține cantități. Mai vin și patronii de la magazinele din cartier care cumpără cantități mari și e o problemă asta, că ei vând la prețuri mari. De aceea s-a limitat cantitatea”.

ADVERTISEMENT

Nu doar acest supermarket a luat această decizie. Conform sursei citate, și în magazinele Profi sunt afişate mesaje în acest sens: ”Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kilograme pe fiecare bon fiscal”.

Cetățenii nu trebuie să se panicheze: Nu urmează o criză alimentară

Vorbind despre această situație, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, susține că oamenii nu trebuie să se sperie, pentru că nu urmează o criză alimentară.

Pe de altă parte, prețurile alimentelor vor înregistra o creștere substanțială în următoarea perioadă și există riscul ca micile afaceri să dispară de pe piață.

”Nu mi se pare firesc ca unele magazine să ia măsuri pe cont propriu, cum sunt acele restricționări privind achiziția de produse alimentare. Instituțiile statului ar trebui să intervină. Nu e normal ca oamenii să facă asta, să se panicheze și să cumpere haotic.

Faptul că se cumpără atât de mult, ca o soluție de moment, duce la o risipă alimentară. Produsele vor expira și vor fi aruncate. Nu cred că România va ajunge în situația în care să rămână fără alimente, pentru că noi avem resurse”, a spus Frumosu.

ADVERTISEMENT
Tags: