Fotbal intern

Pandurii Târgu Jiu, retrogradată de FIFA! Ce decizie a luat forul mondial

22.05.2019 | 18:49
Pandurii Targu Jiu retrogradata de FIFA Ce decizie a luat forul mondial

Dezastru pentru Pandurii Târgu Jiu. Preşedintele Răzvan Burleanu a declarat într-o conferinţă de presă că FIFA a cerut depunctarea cu 9 puncte a echipei din cauza unor datorii pe care Pandurii o au către doi jucători. Decizia este sinonimă cu retrogradarea echipei în Liga 3. Există o singură variantă ca această sancţiune să nu se aplice: clubul să plătească datoriile către jucători până la finalul lunii mai. 

Pandurii Târgu Jiu, retrogradată de FIFA! Datorie de 80.000 de euro

Datoriile însumează aproximativ 80.000 de euro. Pandurii are acum 41 de puncte şi este pe locul 15 din 20 de echipe. Gorjenii sunt în acest moment la două puncte peste primul loc retrogradabil, ocupat de Energeticianul. Cu 9 puncte penalizare, Pandurii ar cădea pe locul 18, cu 32 de puncte, cu două etape înainte de finalul campionatului. Echipa avea speranţe de salvare de la retrogradare care s-au năruit odată cu această depunctare venită de la FIFA.

Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic sunt jucătorii care au depus memorii împotriva echipei. Bunoza a jucat la Pandurii între februarie 2016 şi ianuarie 2017. În luna decembrie a anului 2018, fotbalistul bosniac avea de încasat aproximativ 48.000 de euro.

Nikola Vasiljevic este un fundaş în vârstă de 27 de ani care a evoluat la Pandurii între 2015 şi 2016. El avea de primit aproximativ 32.000 de euro. Cei doi fotbalişti au mers să îşi recupereze banii la FIFA, iar sentinţa pică într-un moment cum nu se putea mai prost pentru gorjeni, care erau în luptă pentru evitarea retrogradării cu două etape înainte de finalul stagiunii.

Meciul de fotbal dintre Academica Clinceni si Pandurii Targu Jiu, din etapa 11 intermediara a Ligii 2, disputat pe Arena 2 din Clinceni, marti, 9 octombrie 2018. . © FOTO: Florin Alboiu / Sport Pictures
Pandurii Târgu Jiu, retrogradată de FIFA! Ce decizie a luat forul mondial

Burleanu: “Pandurii primeşte un termen de graţie până pe 30 mai”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a declarat că Pandurii are termen până pe 30 mai ca să plătească, în caz contrar echipa va fi penalizată cu 9 puncte: “Vorbim de doi jucători, Bunoza şi Vasilijevic, în urma cumulării unor datorii către aceşti jucători, FIFA ne-a solicitat depunctarea clubului Pandurii cu 9 puncte.

Decizia Comitetului Executiv a fost să punem în aplicare această decizie începând cu 30 mai, astfel încât clubul Pandurii primeşte termen de graţie din partea Comitetului Executiv ca, până pe 30 mai, să poată să ne aducă informaţii noi dacă s-au plătit aceste datorii către jucători sau nu. Iar dacă situaţia rămâne aceeaşi ca până astăzi, atunci bineînţeles că Pandurii va fi depunctată”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Pandurii mai are de jucat în ultimele două etape cu ASU Poli Timişoara şi cu Universitatea Cluj. O retrogradare a echipei din Târgu Jiu ar fi un dezastru, mai ales că în această vară ar urma să fie inaugurat noul stadion din oraş.

Pandurii Târgu Jiu, retrogradată de FIFA! Ce decizie a luat forul mondial
Pandurii Târgu Jiu, retrogradată de FIFA! Ce decizie a luat forul mondial
  • 80.000 de euro este datoria pe care o are clubul către cei doi fotbalişti
  • 9 puncte penalizare este sancţiunea dictată de FIFA 
  • 15 este locul ocupat de Pandurii în clasament