Fotbal intern

Panduru îl propune pe Boloni la FCSB. „E păcat să nu aduci un asemenea antrenor în România“

19.05.2020 | 12:31
ADVERTISEMENT

Rămas fără echipă, Ladislau Boloni este propus în Liga 1, la FCSB, Craiova sau Dinamo. „E păcat să nu aduci un asemenea antrenor în România“, spune Basarab Panduru.

Boloni, în Liga 1. Banduru: „Poate să-l aducă FCSB“

FCSB riscă să rateze pentru a cincea oară consecutiv titlu de campioană în România. În momentul de faţă, după disputarea a două etape din play-off, echipa lui Gigi Becali se află pe poziţia secundă, la 4 puncte în spatele liderului CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Ştirea că Ladislau Boloni s-a despărţit de echipa belgiană Antwerp, după trei ani de colaborare, a deschis discuţiile despre posibilitatea ca acesta să revină antrenor pe meleaguri mioritice.

Cel care a lansat această idee a fost Basarab Paduru: „Avem un mare antrenor care, în momentul ăsta, e liber de contract: Ladislau Boloni. Echipele de la noi, care vor să ducă jucătorii la un alt nivel, pot profita de asta. Eu bănuiesc că ar vrea să se întoarcă“.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaş stelist a precizat şi care sunt formaţiile de Liga 1 care ar trebui să încerce să-şi asigure semnătura tehnicianului, dacă vor să aducă un mare plus la nivelul lotului:

„Poate să-l aducă FCSB, poate să-l aducă Craiova, poate să-l aducă Dinamo. Echipe care vor să intre într-un fotbal de alt nivel. E păcat să nu aduci un asemenea antrenor în România“.

ADVERTISEMENT

CFR şi Viitorul sunt cluburile care deja au antrenori foarte buni, crede Panduru. „Sunt antrenori şi la noi care puteau să meargă în altă parte şi care au rămas aici, aşa cum sunt Hagi sau Petrescu, dar să îl ai pe Boloni în Liga 1, asta înseamnă că mergi la un alt nivel“, a încheiat fostul mijlocaş la Telekom Sport.

Ladislau Boloni a fost principal la Antwerp din anul 2017. În primul sezon, 2017-2018, a terminat pe locul 8, iar în anul următor pe 4, reuşind să califice echipa în cupele europene. În ediţia curentă, înainte de întreruperea campionatului, Antwerp era pe locul 4, la 2 puncte de locul secund.

ADVERTISEMENT

Ca antrenor, Boloni a condus de-a lungul carierei formaţii precum Nancy, Sporting, Rennes, Lens, PAOK, AS Monaco sau Standard Liege, dar şi naţionala României. El este cel care l-a lansat în fotbalul mare pe Cristiano Ronaldo. Şi alţi jucători ca Ricardo Quaresma, Petr Cech, Mario Jardel, Kim Kallstrom, Yoann Gourcuff sau Hugo Viana îşi leagă cariera de antrenorul român

ADVERTISEMENT