News

Panică în timpul zborului Madrid – Montevideo. Un avion Boeing a fost ”surprins” de turbulențe, mai mulți oameni au fost răniți

Mai mulți pasageri au fost răniți după ce avionul Boeing care-i transporta dinspre Madrid spre Montevideo a fost surprins în aer de ”turbulențe puternice”.
01.07.2024 | 21:55
Panica in timpul zborului Madrid  Montevideo Un avion Boeing a fost surprins de turbulente mai multi oameni au fost raniti
Panică în timpul zborului Madrid - Montevideo. Un avion Boeing a fost ”surprins” de turbulențe, mai mulți oameni au fost răniți
ADVERTISEMENT

Avionul de linie aparține companiei spaniole Air Europa, fiind vorba despre un aparat de zbor Boeing 787-9 Dreamliner, care zbura de la Madrid spre Montevideo. Avionul a fost nevoit să aterizeze de urgență la Natal, în Brazilia. Compania aeriană a transmis oficial pe X că aeronava a fost surprinsă de ”turbulențe puternice”.

Panică în timpul zborului Madrid – Montevideo, din cauza turbulențelor

Potrivit anunțului de pe X, aeronava a ”aterizat în mod normal” la Natal, în nor-estul Braziliei. ”Răniţii au fost preluaţi pentru a fi îngrijiţi”, a anunțat Air Europa. Compania Boeing are mari probleme de credibilitate în ultimii ani, mai ales după ce anumiți avertizori de integritate, care au acuzat compania că scoate pe piață avioane în stare jalnică de funcționare, au murit subit.

ADVERTISEMENT

Cert e că incidentele cu avioane Boeing sunt aproape săptămânale și doar un miracol face ca acestea să nu fie mereu tragedii. De exemplu, Boeing a admis că există o mare problemă de calitate la avionul său 787 Dreamliner, care a avut sute de elemente de fixare instalate incorect pe fuselaje. Astfel de cazuri de ”înșurubare” sau strângere incorectă sunt tot mai frecvente.

”Echipa noastră 787 verifică elementele de fixare din zona laterală a caroseriei a unor avioane 787 Dreamliner nelivrate pentru a se asigura că respectă specificațiile noastre de inginerie. Flota în serviciu poate continua să funcționeze în siguranță”, a explicat compania într-o reacția acordată Reuters.

ADVERTISEMENT

”Ne acordăm timpul necesar pentru a ne asigura că toate avioanele respectă standardele noastre de livrare înainte de livrare. Lucrăm îndeaproape cu clienții noștri și cu FAA și îi ținem la curent”, a completat compania. Între timp, Administrația Federală a Aviației nu a dorit să comenteze acest subiect, evident sensibil.

Compania Boeing are probleme serioase cu Departamentul american de Justiție

Și pentru că totul nu era destul pentru Boeing, Departamentul american de Justiție tocmai a anunțat că acuză compania Boeing de fraudă, pentru proiectarea greșită a modelului 737 MAX, implicat în accidentele mortale din 2018 și 2019. Compania are la dispoziție 7 zile să accepte un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru a evita un proces penal.

ADVERTISEMENT

Conform Profit.ro, constructorul este acuzat de fraudă și de înșelarea regulilor Administrației Federale a Aviației din SUa, în cazul accidentelor mortale în care au fost implicate zborurile din 2018 și 2019, soldate cu 346 de decese. Procurorii federali s-au întâlnit și s-au consultat înainte de această decizie cu rudele victimelor.

Acordul de recunoaștere a vinovăției include o sancțiune financiară de 487 de milioane de dolari și impunerea unui monitor independent care să audieze practicile de siguranță și conformitate ale companiei pentru nu mai puțin de trei ani. Boeing plătise anterior o amendă de 2,5 miliarde de euro, ca parte a unui acord care a protejat compania de acuzațiile penale.

ADVERTISEMENT

A existat, totuși, condiția ca Boeing să-și îmbunătățească practicile de conformitate și etică. Problema pentru Boeing e că dacă își va recunoaște vinovăția va avea acces limitat în viitor la contractele guvernamentale, inclusiv cele cu armata americană. Aceste contracte îi asigură companiei o bună parte a veniturilor, astfel că există riscul real ca această companie să intre în colaps în acest ritm.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!