News

Panică în Wuhan! O nouă alertă de coronavirus. „Stați în case”

03.04.2020 | 17:50
Panica in Wuhan O noua alerta de coronavirus Stati in case
ADVERTISEMENT

Panică în Wuhan! Autoritățile chineze au anunțat alte 126 de cazuri noi în orașul devenit epicentrul pandemiei de coronavirus.

Panică în Wuhan!

De altfel, de aici a pornit COVID-19, virusul care a infectat peste 1 milion de oameni şi a provocat aproape 55.000 de decese pe tot globul.

ADVERTISEMENT

Între timp, China spera că a scăpat de epidemie după 2 luni de carantină strictă. Cu toate acestea, în ciuda stagnării, oraşul Wuhan a fost nevoit acum să raporteze din nou situații alarmante.

O nouă alertă de coronavirus

Vestea bună este că aceste cazuri sunt doar în oraşul Wuhan şi nu și în alte comunități din provincia Hubei.

ADVERTISEMENT

În continuare, locuitorii oraşului sunt încurajaţi să stea în case şi să iasă doar dacă este necesar. „Riscul reîntoarcerii infecţiei este ridicat din cauza factorilor interni şi externi”, e mesajul publicat de partidul comunist.

Din acest motiv, măsurile de control şi prevenţie vor rămâne în continuare stricte. Din 8 aprilie, oraşul va fi din nou deschis pentru circulaţie, dacă predicţiile autorităţilor chineze sunt corecte. China se aşteaptă ca pandemia COVID-19 să fie sub control până la finalul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Peste un milion de persoane au fost testate pozitive în lume – o fracţiune din numărul real de bolnavi -, iar numărul deceselor a ”explodat” în Statele Unite, unde aproape 1.200 de oameni au decedat într-o zi – un număr fără precedent într-o singură ţară.

În Spania, cea mai îndoliată ţară din lume după Italia, numărul morţilor a depăşit vineri, la fel ca joi, 900, iar bilanţul a crescut la aproape 11.000 de morţi în total. Însă ritmul creşterii deceselor, spitalizărilor şi cazurilor continuă să încetinească, dau asigurări autorităţile.

ADVERTISEMENT

În Germania, restricţiile încep să încetinească răspândirea virusului, a apreciat vineri preşedintele Institutului Robert Koch, insistând asupra necesităţii ”menţinerii” acestor măsuri.

 

 

ADVERTISEMENT