Sport

Panică înaintea Jocurilor Olimpice. Motivul pentru care selecționerul Africii de Sud se teme de un nou caz Eriksen

Selecționerul echipei naționale U23 a Africii de Sud se teme de un nou caz Eriksen înaintea Jocurilor Olimpice: „Ați văzut ce s-a întâmplat la Euro 2020”.
21.07.2021 | 22:32
Panica inaintea Jocurilor Olimpice Motivul pentru care selectionerul Africii de Sud se teme de un nou caz Eriksen
ADVERTISEMENT

Trimiși în izolare după ce doi jucători și un analist video au fost diagnosticați cu Covid-19, sud-africanii au ratat două sesiuni de antrenament și nu au avut posibilitatea de a se acomoda cu temperaturile extrem de ridicate din Japonia înaintea Jocurilor Olimpice.

În aceste condiții, selecționerul David Notoane se teme pentru sănătatea elevilor săi și trage un puternic semnal de alarmă, făcând referire la cazul Eriksen. Danezul s-a prăbușit pe gazon, în timpul partidei de debut a echipei sale la Euro 2020, și a fost resuscitat timp de aproape 20 de minute.

ADVERTISEMENT

Programată în perioada 23 iulie – 8 august, actuala ediție se anunță a fi cea mai călduroasă din istoria competiției. De altfel, organizatorii au mutat o bună parte dintre probe la Sapporo, unde meteorologii estimează valori termice mai scăzute.

Sud-africanii se tem de un nou caz Eriksen la Jocurile Olimpice

Ați văzut ce s-a întâmplat la EURO 2020 când a jucat Danemarca. Sperăm şi ne rugăm să nu li se întâmple aşa ceva unor jucători care au rămas mult timp inactivi de când am venit aici. Încă nu ne-am obișnuit cu aceste condiții”, a declarat David Notoane în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Echipa sa va putea disputa primul meci, împotriva Japoniei, cu condiţia ca jucătorii să fie testaţi negativ cu şase ore înaintea fluierului de start. Cinci cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 au fost depistate până acum în satul Olimpic.

În cel mai rău caz am fi fost suspendați din turneu sau n-am fi putut avea suficienți jucători”, a mai spus selecționerul Africii de Sud înaintea debutului la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, despre grupa României: „Coreea de Sud e favorită la locul 1”

În altă ordine de idei, ediția din această vară marchează revenirea „tricolorilor” în competiție după 57 de ani de absență. Chiar dacă sorții i-au dus într-o grupă accesibilă, cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, Mirel Rădoi nu consideră că elevii săi pornesc din postura de favoriți.

Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine. Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11.

ADVERTISEMENT

În mare, însă, cunoaștem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din țară și de aici, din Japonia. Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă.

Au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun.

Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă. Practic, cine câștigă în meciul Honduras-România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă.

Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă”, a declarat selecționerul înaintea meciului de debut, programat joi, 22 iulie, la ora 14:00.

ADVERTISEMENT